Najave i izvješća / 9. svibnja 2022.

Izvješće s Državnog stručnog skupa o Domovinskom ratu – Hrvatska ratna mornarica

Državni stručni skup o Domovinskom ratu – Hrvatska ratna mornarica, održao su u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u  prostorijama Hrvatskog pomorskog muzeja u Splitu 19. i 20. travnja 2022. godine. Izvještaj sa skupa možete pronaći na linku https://www.azoo.hr/drzavni-strucni-skup-za-nastavnike-povijesti-hrvatska-ratna-mornarica-u-domovinskom-ratu/

Temu Hrvatske ratne mornarice predavači su obradili iz više aspekata, kao sudionici ratnih dešavanja, kao znanstvenici koji se bave navedenom temom i kao učitelji u školi koji temu obrađuju s učenicima u školi.

Predavanja su održali: umirovljeni časnici HV-a Stjepan Bernardić  i Željko Seretinek, Stjepan Lozo, prof. iz Hrvatskog pomorskog muzeja u Splitu, Željo Primorac, prof., Matej Gabrilo, prof. iz Muzeja Domovinskog rata u Splitu,  Branka Teklić, prof. iz Hrvatskog pomorskog muzeja i gospodin Ante Letica.

Primjere dobre prakse su prikazali Igor Jovanović, prof. OŠ Veli Vrh iz Pule i Toni Rajković, prof. iz OŠ Šestine, Zagreb.

U terenskom dijelu stručnog skupa učitelji i nastavnici su obišli vojnu luku Lora u Splitu. i  stalnu postavu Hrvatskog pomorskog muzeja.

U plenarnom dijelu skupa predavači su izrazili zadovoljstvo interakcijom sa sudionicima skupa.

U evaluacijskom upitniku sudionici skupa su skup ocijenili kao izvrstan, te su kao njegove posebnosti istakli mogućnost postavljanja pitanja i dobivanja informacija od sudionika Domovinskog rata, ideje vezane uz obradu navedene teme i primjere dobre prakse, uvid u manje poznate detalje o vremenima nastanka HRM-a i života admirala Svete Letice.

Skup je u cijelosti ocijenjen s odličnom ocjenom.

Voditelj skupa: Hrvoje Knežević, viši savjetnik za povijest AZOO

Evaluacija

(docx: 103,55 KB)

Preuzmi