Najave i izvješća / 1. ožujka 2022.

Državni stručni skup za novoizabrane ravnatelje osnovnih škola u 1. mandatu

Viši savjetnici za ravnatelje osnovnih škola, Vlade Matas i Mario Rogač, organizirali su 17. veljače 2022. godine online skup za novoizabrane ravnatelje osnovnih škola i ravnatelje OŠ u 1. mandatu. Tema je stručnog skupa bila Suradnički odnosi i uspješne škole.

Online skup je pratilo 175 sudionika

Na početku skupa sudionike je pozdravila ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać i zaželjela im mnogo uspjeha u rade. Ravnateljica je iskoristila prigodu i najavila Državni skup za ravnatelje OŠ RH-a u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, koji će biti održan, nadamo se uživo, od 28. do 30. ožujka 2022. godine u Dubrovniku.

Kroz izlaganje Željke Butorac, prof., stručne suradnice savjetnice, ravnatelji su se upoznali s važnošću asertivne komunikacije u radu i u svakodnevnom životu. Na različitim primjerima ravnatelji su usmjereni kako u različitim situacijama mogu iskazati odlučnost i pristojnost te na taj način graditi uspjeh u životu temeljen na dobroj komunikaciji i samopoštovanju.

Viši savjetnik Mario Rogač je sudionike skupa upoznao sa stručno-pedagoškim nadzorom. Ravnatelji su imali prigodu doznati koji se nadzori obavljaju u školstvu, o zakonskim odrednicama koje omogućuju i reguliraju provedbu stručno-pedagoškog nadzora, razlikama između uvida i nadzora, dijelovima i elementima nalaza te ostalim važnim činjenicama koje bi ravnatelji trebali znati.

Ravnateljima je o važnosti suradnje s roditeljima i lokalnom zajednicom govorio viši savjetnik Vlade Matas.

Na kraju skupa viši savjetnici za ravnatelje osnovnih škola, Mario Rogač i Vlade Matas, odgovarali su ravnateljima na postavljena pitanja i uputili ih na popunjavanje evaluacijskih listića.

Evaluacija

(docx: 25,17 KB)

Preuzmi