Najave i izvješća / 17. svibnja 2011.

Državni stručni skupovi za učitelje i nastavnike matematike, Primošten 2011.

U Primoštenu je od 26. do 28. travnja 2011. održan državni stručni skup za učitelje, a od 28. do 30. travnja za nastavnike matematike. Sudjelovalo je 270 učitelja i 170 nastavnika.

Tijekom stručnih skupova se govorilo o matematičkoj pismenost i rezultatima PISA ispitivanja (Michelle Braš Roth, prof.), o konceptima matematičke pismenosti (Sanja Stilinović, prof., Mladen Brajica, prof.), balansu proceduralnog i konceptualnog znanja (dr. sc. Irena Mišurac Zorica), matematičkim definicijama (doc. dr. sc. Nikola Koceić-Bilan), kombinatorici i vjerojatnosti u svakodnevnom životu (doc. dr. sc. Snježana Braić), uvodnim satima u nastavne cjeline i jedinice (Zora Glavač, prof.), različitim rješenjima i načinima rješavanja (Nives Jozić, prof.), vizualizaciji (Helena Šimičević-Mandac, prof.), upotrebi interaktivne ploče (Tamara Srnec, prof.), Pitagorinu teoremu i matematičko-jezičnim zrncima (Anđelko Marić, prof.).

Savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje su uz pomoć vanjskih suradnika i učitelja/nastavnika održali iskustvenu radionicu o profesionalnim vrijednostima u radu učitelja/nastavnika matematike kojoj je prethodilo predavanje dr. sc. Zlatka Miliše. 

Tijekom stručnih skupova isticana je važnost matematike i matematičkih kompetencija te važnost profesionalnog razvoja.Pomoću konkretnih primjera prikazan je kurikulumski pristup provođenju nastave matematike, što je preduvjet za podizanje razine kvalitete nastave.

Objavljujemo materijale sa stručnog skupa.

Dokumenti