Objave / 21. prosinca 2018.

Najava Obrazovne konferencije “Kreativnost i inovativnost u nastavi“

Agencija za odgoj i obrazovanje u suorganizaciji s Visokim učilištem Effectus organizira Obrazovnu konferenciju „Kreativnost i inovativnost u nastavi“, koja će se održati 10. siječnja 2019. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu za osnovne škole, a 11. siječnja 2019. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu za srednje škole.

Obrazovna konferencija organizirana je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora, Ministarstva znanosti i obrazovanja i gradonačelnika Grada Zagreba. Konferencija će se biti organizirana u formi četiri radionice čiji su voditelji doc. dr. sc. Robert Kopal i Darija Korkut, mag. angl.

Moto konferencije: “Kreativnost je vještina budućnosti – kreativnost nije urođena osobina, nego vještina koja se uči, potiče i razvija…” Molimo zainteresirane sudionike da se prijave na konferenciju u sustavu Ettaedu do 8. siječnja 2019. godine na poveznice: za osnovne škole i za srednje škole.

Obrazovna konferencija će obuhvatiti 2600 odgojno-obrazovnih radnika iz osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske. Tema konferencije bit će kreativnost i inovativnost u nastavi. Prema Svjetskom gospodarskom forumu vodeće tri vještine 2020. godine bit će rješavanje kompleksnih problema, kritičko mišljenje i kreativnost. Sudionici će identificirati mehanizme koji potiču vještine budućnosti, a koje je potrebno spremno i s lakoćom poticati kod učenika na svim odgojno-obrazovnim razinama. Učenje o metodama poticanja i razvijanja kreativnosti, divergentnog mišljenja i kreativne inteligencije sastavni je dio profesionalnog razvoja i cjeloživotnog učenja svih odgojno-obrazovnih radnika.

Kreativnost i inovativnost u nastavi (PDF:230 kb)

Program OŠ, V. Lisinski 10. siječnja 2019. (PDF: 368 kb)

Program SŠ, Ekonomski fakultet, 11. siječnja 2019. (PDF: 369 kb)