Objave / 21. rujna 2021.

Ministarstvo kulture i Agencija pozivaju vas na međunarodnu konferenciju o poticanju čitanja Čitajmo da ne ostanemo bez riječi

Ministarstvo kulture i medija organizira međunarodnu konferenciju o poticanju čitanja Čitajmo da ne ostanemo bez riječi koja će se 12. listopada 2021. godine održati u Zagrebu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Afirmacija kulture čitanja u izazovima današnjice, kao što su pad interesa za knjigu i čitanje, novi načini čitanja u digitalnom okruženju, nedostatna kompetencija pismenosti, usvajanje i razvijanje čitateljskih navika i oblikovanje kompetentnih čitatelja važni su ciljevi ove konferencije kao središnjega znanstvenog događaja Godine čitanja.

U obilježavanje Godine čitanja uključila se i Agencija za odgoj i obrazovanje koja u suradnji s Ministarstvom kulture organizira brojna stručna usavršavanja za odgojno-obrazovne radnike s ciljem poticanja čitanja i razvijanja čitalačke pismenosti.

Na konferenciji će sudjelovati svjetski priznati stručnjaci za područje poticanja čitanja, međunarodni i hrvatski znanstvenici koji će problematici dati osobni doprinos, nove perspektive i potaknuti nove načine afirmiranja čitanja u društvu.

Za sudjelovanje u konferenciji moći će se prijaviti svi zainteresirani učitelji, nastavnici i odgojno-obrazovni djelatnici, djelatnici ustanova u kulturi, umjetnici i kulturni djelatnici, svi oni koje zanima poticanje čitanja i razvoj čitateljske publike.

Sudjelovanje je besplatno i bit će moguće putem digitalne zoom platforme. Odgojno-obrazovni radnici prijavljuju se putem platforme www.etaedu.azoo.hr pod uobičajenim uvjetima za stručne skupove u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje Konferencija će objavljena pod nazivom Čitajmo da ne ostanemo bez riječi – međunarodna konferencija o poticanju čitanja pod predmetnim područjem: interdisciplinarno.

Program konferencije

(docx: 15,43 KB)

Preuzmi