Objave / 23. lipnja 2021.

Ministar i ravnateljica pohvalili učitelje za trud i angažman na projektu Škola na Trećem

Na kraju nastavne godine 2020./2021. ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchsa i ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać primili su 18. lipnja 2021. godine sudionike projekta Škola na Trećem i čestitali im na iznimnom trudu i zalaganju pri osmišljavanju i realizaciji obrazovnog programa.

Projekt Škola na Trećem provodilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje te brojnim učiteljima praktičarima od 1. rujna 2020. godine do 18. lipnja 2021. godine. Emitirani obrazovni program za učenike 1. do 4. razreda bili su od velike pomoći i koristi svim učenicima razredne nastave, pomogli su učiteljima u provođenju online nastave, a korist su imali i roditelji koji su na taj način mogli lakše raditi i pratiti nastavu sa svojom djecom. 

Projekt Škole na Trećem kao modela nastave na daljinu preuzele su i neke druge europske države.

ministar Radovan Fuchs

Ministar Radovan Fuchs zahvalio je svim sudionicima projekta i istaknuo važnost emitiranja Škole na Trećem kao modela nastave na daljinu koju su preuzele i neke druge europske države. Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać zahvalila je svim sudionicima projekta Škole na Trećem na nesebičnom radu i trudu koji su uložili u ovaj važan državni projekt kojim je osiguran kontinuitet nastave u pandemijskim uvjetima.

Obrazovni program Škole na Trećem pripremali su viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje te 57 učiteljica i učitelja koji su osmišljavali i pisali scenarije po kojima su TV učitelji poučavali učenike nastavnim sadržajima diljem Republike Hrvatske.

Obrazovni program Škole na Trećem pripremali su viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje te 57 učiteljica i učitelja koji su osmišljavali i pisali scenarije po kojima su TV učitelji poučavali učenike nastavnim sadržajima diljem Republike Hrvatske.

ravnateljica Dubravka Brezak Stamać

 – Tijekom ovo nastavne godine snimljeno je 734 sata obrazovnog programa 1. do 4. razreda za sve nastavne predmete u razrednoj nastavi. Napisano je 2125 scenarija po kojima se izvodila TV nastava.  Osmišljeno je i izrađeno više od 1500 digitalnih nastavnih materijala za potrebe TV nastave kako bi ona bila suvremena, učenicima zanimljivija i dinamičnija. Svi digitalni materijali redovito su publicirani na mrežnoj stranici i-nastava.gov.hr kako bi ih svi učitelji, koji to žele, mogli koristiti bez obzira održavaju li nastavu uživo ili na daljinu – kazala je ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać.