Objave / 15. veljače 2024.

Javni poziv za najbolje kratke priče o Domovinskom ratu

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je šesti Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini u 2024. godini.

Svrha i cilj ovoga Javnog poziva je očuvanje sjećanja i promicanje vrijednosti Domovinskog rata na temelju Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2020.–2024. i Provedbenog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2021.-2024., kroz afirmaciju pisane riječi te poticaj na promišljanje o značaju Domovinskog rata kod učenika srednjih škola.

Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu za kratku priču o Domovinskom ratu imaju učenici srednjih škola u Republici Hrvatskoj te učenici srednjih škola Bosni i Hercegovini koji se školuju po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku, neovisno o njihovom prethodnom književnom iskustvu (u daljnjem tekstu: natjecatelji). Svaki natjecatelj ima pravo sudjelovanja samo s jednom kratkom pričom o Domovinskom ratu. Prijavljene kratke priče o Domovinskom ratu ne smiju biti prethodno objavljene u tiskanom ili e-obliku.

Javni poziv

(docx: 30,87 KB)

Preuzmi

Obrazac za prijavu – RH

(docx: 19,03 KB)

Preuzmi

Obrazac za prijavu – BH

(docx: 19,34 KB)

Preuzmi

Obrazac za prijavu kratke priče

(docx: 16,02 KB)

Preuzmi