Objave / 24. ožujka 2021.

Gostovanje stručnjaka u programu Škole na Trećem

Planirajući i osmišljavajući sadržaje kojima ostvarujemo odgojno-obrazovne ishode, obrazovna postignuća i odgojno-obrazovna očekivanja u emisijama Škole na Trećem, trudimo se znanje dati učenicima na što prihvatljiviji način. Da bismo to osigurali, vrlo često pozivamo goste, poznate i manje poznate pojedince koji svojim gostovanjem osvježuju prijenos znanja progovarajući o svom iskustvu o nekoj temi na učenicima prihvatljiv način ili izravno sudjeluju u poučavanju.

Naši učenici tako su imali prigodu upoznati, u svrhu ostvarivanja odgojno-obrazovnih ishoda medijske kulture, učenicu 2. razreda Prisku Ugrinu, koja je do sada sudjelovala u sinkronizaciji brojnih animiranih filmova, o liku sovice u dječjoj emisiji Hu-Hu. Svoja je iskustva, kako svojim glasom utjelovljuje život animirane sovice, podijelila s učenicima u Školi na Trećem.

Posebnu pozornost posvećujemo sadržajima glazbene kulture pa su gosti u Školi na Trećem razredu bile učiteljice glazbene kulture Snježana Stojaković i Pina Žilić, solist violinist Tomislav Vitković, glazbeni voditelj i dirigent Folklornog ansambla Lado Bojan Pogrmilović te solisti Folklornog ansambla Lado Ana Drobina i Filip Martinčić.

Vrijeme u kojem živimo na sve je ostavilo emocionalne ožiljke. U četvrtom je razredu sat razrednika nekoliko puta vodila dječja psihologinja Renata Debartoli koja je svojim savjetima nastojala pomoći učenicima da se lakše snađu u ovim novim i drugačijim uvjetima. O dječjim je emocijama progovorila i psihologinja Ana Munivrana u sklopu sata razrednika.

Njegovanje zavičajnih govora bogatstvo je hrvatskoga jezika. Dramski umjetnik Adam Končić recitirao je malim gledateljima zavičajnu poeziju.

Uvijek nam je drago ostvarivati suradnju s Učiteljskim fakultetom i studentima koji su za svoj životni poziv odabrali učiteljsko zanimanje. Tako je svoja učiteljska umijeća, poučavajući djecu tradicijske pjesme, pokazao budući učitelj Branimir Hajduković.

Budući da se bližimo uskrsnim blagdanima, o ukrašavanju jaja voskom, u sklopu nastave likovne kulture, govorila je etnologinja i povjesničarka Slavica Moslavac i demonstrirala tehniku ukrašavanja pisanica.

U Školi na Trećem gostovali su književnik Hrvoje Kovačević, glumac i redatelj Zijah Sokolović, književnica Silvija Šesto i mnogi drugi.

Svim vanjskim suradnicima, koji svojim doprinosom pomažu učiniti program Škole na Trećem još kvalitetnijim i učenicima zanimljivijim, ovom prigodom još jedanput zahvaljujemo na suradnji i pomoći.