Objave / 19. prosinca 2017.

Agenciji za odgoj i obrazovanje uručena zahvalnica Hrvatskog fair play odbora

fp1_mDana 15. prosinca 2017. godine na svečanosti povodom 10. godišnjice djelovanja Hrvatskog fair play odbora Agenciji za odgoj i obrazovanje dodijeljena je zahvalnica za dosadašnju suradnju u provedbi aktivnosti na promociji fair playa. Agencija za odgoj i obrazovanje, daje potporu aktivnostima na promociji fair playa u sportu, u školi, odnosno u svakodnevnom životu djece i učenika, a viši savjetnici Agencije su surađivali na izradi Priručnika o fair playu: „Živjeti fair play“.

Fair play nije samo korektno sportsko ponašanje, fair play je način života, sukus je svečane 10. obljetnice Hrvatskog fair play odbora (HFPO) u zagrebačkom hotelu Panorama.

fp2_mSvečanosti su nazočili mnogi aktualni i bivši članovi Odbora, a proslavu su uveličali i gosti iz Slovenije – proslavljeni gimnastičar Miroslav Cerar, dopredsjednik Europskog fair play pokreta, i Sonja Poljšak, predstavnica Slovenskog fair play pokreta. Nazočile su i izaslanice državnih institucija te predstavnici triju udruga s kojima je HFPO potpisao sporazume o suradnji – Hrvatski školski sportski savez, Hrvatski akademski sportski savez i Hrvatska olimpijska akademija.

Predsjednica HFPO-a Danira Bilić naglasila je da je HFPO utemeljen sporazumom između Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN).

Ovo je samo jedan segment promocije faira playa, koji bi trebao postati dio obrazovnog sustava, poruka je čelnika HOO-a Zlatka Mateše.

Dopredsjednik Europskog fair play pokreta Miroslav Cerar istaknuo je da tijekom svoje karijere nije znao za izraz fair play u sportu, ali je znao za poštenje, toleranciju, strpljivost i odgovornost u svemu što je činio. Na kraju govora podario je predsjednici HFPO-a priznanje Europske fair play udruge.

S priznanjima je obilovala ova svečanost, a među dobitnicima je bio i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, koji je primio zahvalnicu za pomoć pri izradi fair play priručnika Živjeti fair play. Nagrađeni su i utemeljitelji te svi zaslužni članovi HFPO-a i suradnici iz raznih hrvatskih institucija.

Predsjednica HFPO-a Danira Bilić obećala je u budućnosti još kvalitetniji rad na promociji fair playa u sportu i izvan njega.