Objave / 3. studenoga 2022.

5. hrvatska konferencija o kemijskom obrazovanju

Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Splitu peti je, jubilarni put, domaćin hrvatske konferencije o kemijskom obrazovanju koja se održava od 2. do 5. studenog 2022. godine. Ova konferencija međunarodnog karaktera, namijenjena svim učiteljima i nastavnicima kemije, organizira se suradnjom Agencije za odgoj i obrazovanje, Hrvatskoga kemijskog društva, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Splitu i Hrvatskim prirodoslovnim društvom.

Uvodne riječi dobrodošlice učiteljima i nastavnicima kemije uputili su Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije, prof. dr. sc. Igor Jerković, prorektor za znanost i kvalitetu Sveučilišta u Splitu i dekan  Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Split prof. dr. sc. Mile Dželalija.

Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, nakon pozdravnih riječi, navela je važnost kontinuiranoga profesionalnog usavršavanja učitelja i nastavnika te pohvalila entuzijazam i želju za razvojem osobnih i stručnih kompetencija. Posebno je istaknula dolazak eminentnih predavača iz cijeloga svijeta (Bob Bucat, Tom Greenbowe, Marian DeWane, Metodija Najdoski, Milan R. Nikolić…) koji su prepoznali vrijednost i važnost hrvatske konferencije o kemijskom obrazovanju te su spremni podijeliti najnovija dostignuća iz područja kemijskog obrazovanja. Nakon zahvale Organizacijskom odboru ravnateljica je proglasila 5. hrvatsku konferenciju o kemijskom obrazovanju otvorenom. Ispred Agencije za odgoj i obrazovanje konferenciju je organizirala i vodi viša savjetnica za kemiju Mia Ožić.

Sudionici konferencije aktivno se educiraju o aktualnim temama iz područja kemijskog obrazovanja nizom radionica, predavanja i usmenih priopćenja.