Objave / 12. lipnja 2023.

19. svečana dodjela nagrade Oskar znanja

Agencija za odgoj i obrazovanje 13. lipnja 2023. godine u Kongresnoj dvorani Globus na Zagrebačkom velesajmu organizira 19. svečanu dodjelu nagrade Oskar znanja najboljim hrvatskim učenicima za postignite vrhunske rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Učenici će nagrade preuzimati od 11 do 12 sati, a zatim slijedi svečani program dodjele u kojem ćemo predstaviti dobitnike, učenicu koja je osvojila 8 Oskara znanja na državnim i međunarodnim natjecanjima iz matematike, učenike pobjednike natjecanja iz francuskoga, talijanskoga i španjolskoga jezika, učenika koji je s istraživačkim radom „DNK kao medij za pohranu podataka“ pobijedio na interdisciplinarnom natjecanju Opisujemo sustave te pobjednike glazbenih natjecanja, najboljega mladog gitaristu i pobjednički školski zbor. Nastupit će i učenici čiji su nastupi osvojili najviše simpatija publike i žirija na Smotri LiDraNo i Smotri dječjih klapa.

Za osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu te osvojene medalje na međunarodnim natjecanjima nagradu Oskar znanja 2023. dobit će gotovo 400 učenika osnovnih i srednjih škola. Zahvalnicom za predan i vrijedan rad s učenicima nagrađeni će biti i njihovi mentori.

Popis svih dobitnika nagrade Oskar znanja 2023. u školskoj godini 2022./2023. i natjecanja na kojima su sudjelovali i pobijedili možete pronaći na linku: https://www.azoo.hr/oskar-znanja-2023-odrzat-ce-se-13-lipnja-u-zagrebu/

Čestitku će na svečanosti učenicima uputiti ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, državna tajnica Ministarstva znanost i obrazovanja doc. dr. sc. Iva Ivanković te uime Hrvatske zajednice županija župan Ličko-senjski Ernest Petry.

Dodjelu nagrade Oskar znanja organizira Agencija za odgoj i obrazovanje uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice županija.

Ove godine skulpturu Oskar znanja kreirali su i izradili djeca, mladi i djelatnici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Svečana dodjela nagrade Oskar znanja učenicima za 2022./2023. školsku godinu prenosit će se uživo na Facebook stranici Oskar znanja https://www.facebook.com/events/1662978297478976?ref=newsfeed

 i Youtube kanalu Agencije za odgoj i obrazovanje https://www.youtube.com/watch?v=we1F6Y1n2LU