Objave / 17. rujna 2021.

17. Oskar znanja održat će se 24. rujna 2021.

Oskar znanja, dodjela najveće i najznačajnije nagrade u obrazovanju, održat će se 24. rujna 2021. godine u 18 sati. Agencija za odgoj i obrazovanje priprema posebnu emisiju Oskar znanja posvećenu najboljim hrvatskim učenicima, pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu u školskoj godini 2020./2021.

Ove godine na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu Oskar znanja osvojio je 231 učenik, a za pobjedu na međunarodnim natjecanjima Oskarom znanja bit će nagrađena 88 učenika. Svakako valja spomenuti i njihove učitelje i nastavnike mentore, koji su ih pripremali, pratili i motivirali za natjecanja, a koji će biti pohvaljeni za trud i rad s učenicima.

U emisiji Oskar znanja predstavit ćemo najbolje učenike iz različitih škola u Hrvatskoj koji su nam ispričali svoju priču, što ih motivira, veseli, ljuti, kako se pripremaju za natjecanja, koji su im planovi… U programu će sudjelovati mladi glazbeni i plesni talenti, pobjednici državnog Natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa. U studiju će gostovati ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs i ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać.

– Nadali smo se da ćemo uživo ugostiti sve naše oskarovce, uručiti im nagradu koju su zaslužili svojim radom, talentom i zalaganjem. Zato smo odgodili dodjelu nagrade s lipnja na rujan, ali situacija je i dalje takva da smo se, nakon uspješno odrađene prve online dodjele Oskara znanja, odlučili i ohrabrili ponoviti i pripremiti emisiju posvećenu najboljim učenicima – istaknula je ravnateljica Agencije Dubravka Brezak Stamać.

Emisija će biti emitirati putem Youtube kanala i na Facebook stranici Oskar znanja.

Skulptura Oskara znanja, koja predstavlja stablo s krošnjom ljudskoga mozga, rad je učenice Chiare Cetušić iz Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Zagreba.

Skulpture i priznanja učenicima te pohvalnice mentorima bit će dostavljene poštom učenicima diljem Hrvatske u njihove matične škole, a učenike i profesore Grada Zagreba i Zagrebačke županije zamolit ćemo da uz prethodnu najavu na natjecanjaismotre@azoo.hr dođu po svoj Oskar znanja u Agenciju za odgoj i obrazovanje (Donje Svetice 38, Zagreb).

Pobjednici državnih natjecanja u školskoj godini 2020./2021.

(xlsx: 67,86 KB)

Preuzmi

Međunarodna natjecanja – osvajači medalja

(xlsx: 22,97 KB)

Preuzmi