Objave / 5. rujna 2022.

Uspješna i sretna nova školska godina nastavnicima i učenicima!

Ove školske godine 2022./2023. na nastavu kreće oko 36 000 učenika prvih razreda. Među njima su i novi mali polaznici učenici Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Zagrebu. Bio je to povod da ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać posjeti školu te učenicima, posebno prvašićima, ali i učiteljima, nastavnicima, ravnateljima i stručnim suradnicima te roditeljima poželi sretan početak školske godine.

Poručila je da u ovim izazovnim vremenima svi koji rade u odgojno-obrazovnom sustavu trebaju imati razumijevanja i strpljenja. Učenje i poučavanje je kreativan proces, no rezultati nisu vidljivi odmah. Učenik sazrijeva i na tom putu učitelj kao mentor je ključna osoba zdravoga i sretnoga djetinjstva. Obraćajući se novim osnovnoškolcima, rekla je kako će ovaj dan, svečan i poseban, pamtiti cijeloga života. Razumije njihovo uzbuđenje i radost – jer i mi odrasli smo to proživjeli ulaskom prvi puta u učionicu te se susreli s novom učiteljicom. Učenici su iznimno pažljivo pratili svečani program koji su im upriličili učenici drugoga, trećega i četvrtoga razreda. Roditelje učenika je pozvala da budu oni koji surađuju s učiteljima jer  je povjerenje u učitelje provjereni „recept“ uspješnoga i zdravoga odrastanja i učenja. Ocjena nije isključivo mjerilo uspješnoga i darovitog djeteta. Najveći životni uspjeh je imati sretno i zadovoljo dijete, poručila je roditeljima.

Učenicima prvih razreda OŠ Ivana Gorana Kovačića prvi dan nastave započeo je iznimno veselo, uz pjesmu i upoznavanje s učiteljima.