Objave / 15. veljače 2021.

Učiteljice Ana i Lidija s učenicima snimaju priloge za tjelesnu i zdravstvenu kulturu

U sklopu programa Škole na Trećem jako važan segment je i snimanje nastavnih sadržaja za tjelesnu i zdravstvenu kulturu koji učenike od 1. do 4. razreda potiču na svakodnevnu tjelesnu aktivnost, otkrivaju im nove mogućnosti vježbanja, plesne pokrete i načine razgibavanja.

Nastavu tjelesne i zdravstvene kulture tijekom siječnja mjeseca na Hrvatskoj radioteleviziji snimale su učiteljice Ana Škudar i Lidija Krpan. Nakon pisanja i osmišljavanja scenarija učiteljice su s učenicima snimile 200 minuta priloga za tjelesnu i zdravstvenu kulturu. Snimljeni prilozi svakodnevno se emitiraju u TV školi u dva bloka u trajanju od 5 minuta. U prvome učenicima se prezentira kako mogu vježbati s učiteljicama i kolegama u razredu opće pripremne vježbe. U drugom bloku provode se mnogobrojne motoričke aktivnosti s plesnim elementima, vježbama za razvoj eksplozivne snage, preciznosti, vježbe istezanja i sl.

Ana Škudar, učiteljica savjetnica, zaposlena je u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Zagrebu. Dugogodišnja je učiteljica mentorica učiteljima pripravnicima razredne nastave koji polažu stručne ispite, mentor studentima Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu iz Metodike hrvatskoga jezika, tjelesne i zdravstvene kulture, prirode i društva i glazbene kulture. Voditeljica je vježbi iz Metodike matematike Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Lidija Krpan, učiteljica mentorica, zaposlena je u Osnovnoj školi Matka Laginje u Zagrebu. Mentorica je studentima Kineziološkog fakulteta u ostvarivanju stručno-pedagoške prakse i mentor  pripravnicima razredne nastave koje priprema za polaganje stručnog ispita.