Objave / 25. kolovoza 2023.

„Učim poduzetništvo 5.0“: Učeničke zadruge predstavit će svoje poslovne planove u Osijeku

U sklopu projekta „Učim poduzetništvo 5.0“ na Ekonomskom fakultetu u Osijeku 28. i 29. kolovoza 2023. godine održat će se drugi modul projekta na kojem će 17 učeničkih zadruga iz Osječko-baranjske i Vukovarsko srijemske županije predstaviti svoje poslovne planove za slijedeću školsku godinu.

Glavna tema projekta je poduzetništvo, odnosno obrazovanje učitelja na slabije razvijenim područjima za poduzetništvo kako bi učinkovitije upravljali učeničkim zadrugama i proizvode učeničkih zadruga učinili vidljivijima u zajednici.

Nositelj projekta „Učim poduzetništvo 5.0“ je Agencija za odgoj i obrazovanje, a provodi ga zajedno s partnerima: tvrtka Vinco Innovation specijalizirana za inovacije te podršku poduzetnicima iz Norveške, Hrvatski savez učeničkih zadruga, Osnovna škola Vođinci i Osnovna škola „Silvije Strahimir Kranjčević“  Levanjska Varoš.

Nakon prvoga modula na kojem su mentorice projekta prof. dr. sc. Sunčica Oberman Peterka s EFOS i Dinka Krčelić iz Projectus Grupe d.o.o., podučile sudionike projekta osnovnim postulatima poduzetništva, pokretanju poduzetničkog projekata i osnovnim elementima koje svaki projekt mora sadržavati, te ih upoznali s europskim okvirom poduzetničkih kompetencija, predstavnici škola predstavit će u Osijeku poslovne planove rada svoje školske učeničke zadruge koje će realizirati u novoj školskoj godini.  Poslovne planove predstavit će škole: OŠ Blage Zadre, OŠ Vođinci, OŠ S.S.Kranjčević, OŠ Nikole Andrića, OŠ Mijat Stojanović, OŠ Tordinci, OŠ Matija Gubec, OŠ Đakovački Selci, OŠ Milka Cepelića, OŠ Stjepana Cvrkovića, OŠ Budrovci, OŠ Gorjani, OŠ Jagodnjak, OŠ Josip Kozarac, OŠ fra Bernardina Tome Leakovića, OŠ A. G. Matoš Vinkovci.

Nakon što pokažu na koji način i kako namjeravaju poticati razvoj poduzetništva u svojoj učeničkoj zadruzi, sudionici stručnoga usavršavanja imat će priliku upoznati se s načinom i iskustvima provođenja poduzetništva u norveškim školama na predavanju koje će održati Solene Feron iz tvrtke Vinco Innovation.