Objave / 18. studenoga 2019.

U Puli održan stručni skup o geometriji u nastavi matematike

U Puli je od 14. do 16. studenoga 2019. održan 11. stručno-metodički skup za učitelje i nastavnike matematike „Metodika nastave matematike u osnovnoj i srednjoj školi“ s temom Geometrija u nastavi matematike, u suorganizaciji Matematičkog društva Istra i Agencije za odgoj i obrazovanje, na kojem je sudjelovalo gotovo 350 učitelja i nastavnika matematike. Sudionicima skupa se u uvodnom dijelu pozdravnim govorom o vezi matematike s umjetnošću i pjesništvom obratila ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, koja je ujedno i otvorila trodnevnu edukaciju.

Uz brojne aktualnu teme u nastavi matematike, a vezane uz geometriju, predavanja i radionice održali su predavači metodičari prof. dr. sc. Sanja Rukavina, prof. dr. sc. Sanja Varošanec, doc. dr. sc. Ljerka Jukić Matić, učitelji i nastavnici matematike te viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje Jelena Noskov i Vesko Nikolaus.

Od mnogobrojnih predavanja i radionica izdvajamo: Promjene u pristupu poučavanja prema novom kurikulumu, Projektni zadaci u geometriji, Izlazne kartice u geometriji, Perspektiva geometrijskog zadatka, Geometrijski zadaci na ispitima državne mature, O nekim pojmovima iz geometrije, Obujam u nastavi matematike i šire, Graf funkcije, Otkrivanje vrijednosti jednog geometrijskog zadatka kroz analizu i vrednovanje učeničkih radova, Geometrija i Plickers – idu li zajedno te Crtanje grafa funkcije.