Objave / 10. rujna 2020.

U Karlovcu otvoreni festivali filmskoga srednjoškolskog stvaralaštva

25. Filmska revija mladeži i 13. Four River Film Festival, festivali filma koji su napravili srednjoškolci iz cijeloga svijeta, svečano su otvoreni 8. rujna 2020. godine u Karlovcu na Foginovom kupalištu.

Osim natjecateljskom karaktera festivali su prilika za edukaciju o filmu i poticanje kreativnosti mladih, naglasili su na otvaranju festivala dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencija za odgoj i obrazovanje i Chris Marchich,  ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra i izaslanik ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek.

Agencija za odgoj i obrazovanje nositelj je i organizator Smotre hrvatskoga školskog filma te kroz jednu od filmskih radionica Novigradskog proljeća potiče kreativnost mladih, podsjetila je Dubravka Brezak Stamać. – Film je među umjetnostima sigurno najavangardnija umjetnost, bez obzira govorimo li primjerice o francuskom novom valu ili holiwoodskoj produkciji. Stoga, i  međunarodni karlovački Four River Film Festival, otvoren mladima od 14 do 20 godina, potiče uvijek nove i svježe ideje srednjoškolaca. Karlovac uz Koranu sigurno ima najljepše kino ispod zvjezdanoga neba na travi- istaknula je ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje. 

25. Filmska revija mladeži i 13. Four River Film Festival održavaju se od 8. do 12. rujna u Karlovcu u suorganizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac, a ove godine prijavljena su čak 1.632 filma. Festival se zbog pandemije održava u drugačijem formatu nego do sad, a svi filmovi mogu se pogledati putem linkova na frff.com.hr.