Objave / 9. ožujka 2020.

U Beču održan sastanak Povjerenstva UN-a za opojne droga na kojem su predstavljena hrvatska preventivna iskustva

U sjedištu Ujedinjenih naroda u Beču 4. ožujka 2020. viša savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje Alma Rovis Brandić sudjelovala je u radu 65. sjednice Povjerenstva Ujedinjenih naroda za opojne droge te predstavila hrvatska iskustva.

Na popratnom događaju Strategije prevencije koje djeluju: globalno partnerstvo UNODC–LCIF viša savjetnica je imala priliku predstaviti preventivni rad u hrvatskim školama te implementaciju programa Lions quest – Vještine za adolescenciju. Program je znanstveno evaluiran kao učinkovit, a u suradnji s UNODC-em provedena je edukacija 90 učitelja i stručnih suradnika za njegovu provedbu. U studenome 2019. započela je provedba programa u 39 osnovnih škola s oko 1400 učenika. U ožujku su započeli prvi skupovi slijeđenja primjene programa, a prve povratne informacije govore o izuzetnom zadovoljstvu učitelja koji ga provode.

Tijekom edukacija učitelja za primjenu programa, educirane su dvije više savjetnice Agencije za trenerice te Agencija za odgoj i obrazovanje nastavlja s osposobljavanjem učitelja za provedbu ovoga učinkovitoga preventivnog programa.