Objave / 9. siječnja 2020.

Svečani prijem povodom proslave Božića po julijanskom kalendaru

Srpsko narodno vijeće i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba organizirali su 6. siječnja 2020. u Zagrebu svečani prijem povodom proslave Božića po julijanskom kalendaru kojemu su nazočile ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać i viša savjetnica za srpsku nacionalnu manjinu Natalija Koprenica.

Okupljenima se obratio Boris Milošević, predsjednik SNV-a, naglasivši da su društvu potrebne poruke mira i tolerancije te da je i hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije prilika za zaštitu i jačanje prava nacionalnih manjina u Hrvatskoj te poboljšanje odnosa sa susjednim zemljama.

Izaslanik predsjednika Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović istaknuo je da je sjećanje na rođenje Isusa Krista prilika za osnaživanje vjere u mir, solidarnost i toleranciju te zajedničko rješavanje pitanja važnih za sve građane.

Okupljenima su se obratili i poruke mira poslali Anamarija Kirinić, izaslanica predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Furio Radin  potpredsjednik Hrvatskog sabora te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Na božićnom prijemu dodijeljene su i godišnje nagrade SNV-a Nadi Radović, Jeleni Šantić, Dragici Lovreković i Željku Ivanišu. Vjernicima je sretan Božić zaželio mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije.