Objave / 15. travnja 2018.

Stručno usavršavanje posvećeno promoviranju koncepta održivog razvoja

U Daruvaru je od 3. do 5. travnja 2018. godine održan 6. državni stručni skup za učitelje i nastavnike biologije, geografije i kemije posvećen promoviranju koncepta održivoga razvoja i razvoju kompetencija sudionika u okviru međupredmetne teme Održivi razvoj.

Skup je organiziran u suradnji s Tehničkom školom Daruvar, a sudionicima su se, osim organizatora, obratile zamjenica župana Bjelovarsko bilogorske županije Tanja Novotni Golubić i dogradonačelnica Grada Daruvara Vanda Cegledi.

 

U fokusu skupa bilo je identificiranje i propitivanje vrijednosti i stavova u kontekstu održivoga razvoja. Održano je niz predavanja i radionica među kojima ističemo: Vrijednosti i djelovanje u kontekstu održivoga razvoja (dr. sc. Dražen Šimleša), Razvoj učeničkih kompetencija kao cilj obrazovanja za održivi razvoj (dr. sc. Diana Garašić), Kulturna baština Europepotencijal održivoga razvoja (prof. dr. sc. Željka Šiljković), Umjetna inteligencija i razvoj društva (Korado Korlević, prof.), Obrazovanje kao vrijednost – jučer, danas, sutra (doc. dr. sc. Marko Vučetić). Osim toga sudionicima skupa predstavljeni su školski projekti koje su vodile učiteljice – polaznice modularnoga stručnog usavršavanja o održivome razvoju iz četiriju osnovnih škola (OŠ Mahično, OŠ Banija, OŠ Rugvica, OŠ Skakavac).

Skupu je nazočilo 173 učitelja i nastavnika iz različitih županija koji su u evaluacijskom upitniku visoko vrednovali skup i na njega se vrlo pohvalno osvrnuli.