Objave / 25. ožujka 2018.

Stručni skup Posebnosti rada u bolničkim odjelima

Na Plitvičkim jezerima, 23. i 24. ožujka 2018., u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje održan je prvi višednevni skup za bolničke učitelje Posebnosti rada u bolničkim odjelima. 

Skup je započeo s dva plenarna predavanja: Važnost razumijevanja potreba bolesnih učenika i njihovih roditelja te Kako djeca doživljavaju bolest i boravak u bolnici. Održane su radionice s temom Kompetencije, organizacijski podijeljene u dva dvosatna bloka, sudionici su radili u dvije zasebne grupe. Rad u radionicama je, kroz kreativne tehnike likovnog i glazbenog izražavanja te vježbe spretnosti, potaknuo sudionike na osvještavanje odgojno-obrazovnih potreba učenika u bolnici te definiranje potrebnih kompetencija bolničkih učitelja i načine njihovog usvajanja/razvoja. Predstavnici grupa su predstavili rad svojih grupa na zajedničkom sastanku svih sudionika. Sljedeća je bila interaktivna edukacija s temom Specifične kompetencije bolničkih učitelja.

U sklopu stručnog skupa održan je sastanak međužupanijskoga stručnog vijeća učitelja u bolnici. Voditeljica je nazočne upoznala sa zaključcima prvog sastanka međužupanijskoga stručnog vijeća. Na dnevnom redu našli su se prijedlozi i dopune ciljeva, kao i rješavanje aktualnih problema i utvrđivanje strateških ciljeva za daljnji rad u području stručnog usavršavanja bolničkih učitelja.

Skup je završio panel diskusijom o potrebama bolničkih učitelja. Organiziran je posjet Nacionalnom parku Plitvička jezera. U formalnom i neformalnom radu te u druženju sudionika razmijenjena su iskustva u radu s bolesnom djecom na različitim odjelima.

Predavači na stručnom skupu su bile Ivanka Greguričnić, Vesna Žilić, Blanka Peretić i Alma Rovis Brandić.