Objave / 19. veljače 2020.

Stručnjaci u Osijeku raspravljali o zajedničkom pristupu preventivnim aktivnostima

VIII. znanstveno-stručni skup Osnaživanje potencijala za preventivne aktivnosti u zajednici održan je u Osijeku od 13. do 15. veljače 2020. godine. Multidisciplinarni skup organizirao je Odsjek za psihologiju Filozofskoga fakulteta Osijek i Društvo psihologa Osijek u suorganizaciji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Agencijom za odgoj i obrazovanje i Hrvatskim psihološkim društvom.

Skup je obuhvatio veliki broj tema o osnaživanju potencijala za različite preventivne aktivnosti u zajednici i ujedno pružio priliku povezivanja stručnjaka uključenih u brojne preventivne aktivnosti za dobrobit pojedinaca i zajednice.

U radu skupa sudjelovale su i više savjetnice Agencije za odgoj i obrazovanje. Ivana Biljan, predstojnica Podružnice Osijek sudjelovala je u raspravi na okruglom stolu s temom Zdravstvena pismenost odgojno-obrazovnih djelatnika u području mentalnoga zdravlja djece i mladih, a viša savjetnica Mirela Skelac prikazala je Kreativne i ekspresivne tehnike i postupke u superviziji.