Stručni skupovi / 4. studenoga 2020.

VIII. znanstveno – stručni skup Osnaživanje potencijala za preventivne aktivnosti u zajednici

Razina i vrsta stručnog skupa: Međužupanijski, trodnevni

Namjena: Skup je prvenstveno namijenjen stručnim suradnicima osnovnih i srednjih škola

Mjesto održavanja: Filozofski fakultet Osijek

Broj polaznika: 300

Rok prijave: obvezna prijava do 12. veljače 2020.  OVDJE

Predavači: profesor Philip Corr (profesor psihologije i bihevioralne ekonomije s City University of London) održat će predavanje A Neuroscience of Approach, Avoidance and Conflict Personality Traits, dok će doc. dr. sc. Asmira Gračanina (Odsjek za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci) održati pozvano predavanje pod naslovom Emocionalne suze: koristan signal i potencijalan lijek za raspoloženje, a doc. dr. sc. Bojana Bodroža (Odsjek za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Novom Sadu) će održati pozvano predavanje iz područja socijalne psihologije Koristi i rizici od upotrebe društvenih mreža: hod po tankoj žici između socijalne prihvaćenosti i problematične upotrebe. Ove će godine program isto tako obogatiti i metodološka radionica Analiza za longitudinalne nacrte istraživanja (dr. sc. Dino Krupić, Odsjek za psihologiju filozofskog fakulteta u Osijeku).

Ciljevi: Nadolazeći će skup okupiti stručnjake različitih profila i široku paletu različitih tema o osnaživanju potencijala za različite preventivne aktivnosti u zajednici i ujedno pružiti priliku povezivanju stručnjaka uključenih u brojne preventivne aktivnosti za dobrobit pojedinaca i zajednice.

Metode i oblici rada: usmena priopćenja, simpoziji, poster prikazi, radionice i dr.

Vrednovanje: Skup će se bodovati od strane Hrvatske psihološke komore, a sudionici koji nisu psiholozi dobiju potvrdnice kao dokaz o sudjelovanju.

Napomena: za sve upite kontaktirajte na psihologija@ffos.hr

Dodatne informacije možete pronaći na Web stranici skupa http://www.ffos.unios.hr/psihologija/prevencijauzajednici2020/