Stručni skupovi / 2. lipnja 2016.

Uporaba novih tehnologija u nastavi francuskoga jezika

Razina i vrsta stručnog skupa: državni; jednodnevni

Namjena: skup je namijenjen profesorima francuskoga jezika (odgajiteljima, učiteljima, nastavnicima, mentorima i savjetnicima, voditeljima ŽSV-a, ostalima…)

Mjesto održavanja: IX. gimnazija, Dobojska 12, Zagreb

Broj polaznika: 20 profesora francuskoga jezika i lektori francuskog jezika

Rok prijave: obvezna prijava do 23. rujna 2016. na http://.ettaedu.azoo.hr

Predavači: mr.Mirjana Franić, prof., Spomenka Šabić, prof.

Ciljevi: sudionici će se upoznati s radom na interaktivnoj ploči, predstavit će im se elektronski udžbenici za francuski jezik, upoznat će se s društvenom mrežom Edmodo i njezinom uporabom u nastavi stranog jezika, predstavit će im se eTwinning portal, upoznat će se s uspješnim projektima te kako kreirati korisnički račun i koristiti navedeni portal, upoznat će se s web alatima 2.0 te kako ih koristiti u nastavi stranog jezika. Metode i oblici rada: predavanje, radionica, primjer prakse, webinar, video konferencija, e-učenje itd.; individualni, grupni, rad u paru, frontalni… Vrednovanje: Obrazac za vrednovanje teme i nositelja programa

Napomena: stručni skup organizira Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska udruga profesora francuskog jezika (HUPF) u sklopu projekta FIP 2014 koji provodi u suradnji s Međunarodnom federacijom profesora francuskog jezika (FIPF) i IX. gimnazijom iz Zagreba. Sudionici se mogu prijaviti po pozivu. Troškove stručnog skupa snosi Hrvatska udruga profesora francuskog jezika (HUPF).

Voditeljica:

vanjska suradnica za francuski jezik Slavenka Markota,prof.
e-pošta: slavenka.markota@azoo.hr