Stručni skupovi / 25. srpnja 2018.

Treći kongres pedagoga

Razina i vrsta stručnog skupa: Znanstveno-stručni skup

Namjena: Kongres je koncipiran kroz niz plenarnih predavanja i panel diskusija na kojima će ugledni znanstvenici i stručnjaci raspravljati o novim znanstvenim spoznajama i položaju pedagogijske znanosti, te refleksijama na proces odgoja i obrazovanja u vremenu promjene. Polje pedagogije kao znanosti te razna pitanja odgoja i obrazovanja predmetom su zanimanja sve većeg broja stručnjaka, ne samo s područja matične znanosti nego i drugih znanstvenih disciplina. Stoga je ovogodišnji Treći međunarodni kongres pedagoga poseban po tome što će uz pedagoge, kao posebni gosti, sudjelovati i drugi eminentni međunarodni znanstvenici.

Mjesto održavanja: Zagreb, hotel International

Broj polaznika: 400

Rok prijave: obvezna prijava do  10. 9. 2018.   na http://ettaedu.azoo.hr

Predavači: prof. dr. sc. Vedrana Spajić Vrkaš, prof. dr. sc. Jasna Krstović, prof. dr. sc. Jasminka Ledić, prof. dr. sc. Maja Ljubetić, prof. dr. sc. Saša Milić, prof. dr. sc. Jasmina Klemenović, prof. dr. sc. Ivan Đikić, dr. sc. Boris Jokić

Ciljevi: Na skupu će se analizirati položaj pedagogijske znanosti i pedagoga u današnjem društvu s aspekta suvremenih promjena.

Metode i oblici rada: Plenarna predavanja, panel diskusije, okrugli stol

Vrednovanje: Izvješća moderatora i sudionika panel diskusija; izdavanje potvrdnica o sudjelovanju u radu znanstveno-stručnog skupa

Napomena: skup se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar-Kitarović, ministrice znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženke Divjak i Agencije za odgoji i obrazovanje.

Organizator Kongresa (HPD) preuzima odgovornost za sadržaj i zaključke skupa.

Voditelji:

Ivana Biljan, prof.,

viša savjetnica za stručne suradnike pedagoge

predstojnica podružnice Osijek

Agencija za odgoj i obrazovanje, Podružnica Osijek

Telefon: 031 284-901

E-mail: ivana.biljan@azoo.hr

i

prof. dr. sc. Edita Slunjski, predsjednica Hrvatskog pedagogijskog društva