Stručni skupovi / 30. kolovoza 2013.

Stručno-metodička priprema za polaganje stručnog ispita

Razina i vrsta stručnog skupa: međužupanijska, jednodnevni

Namjena: program je namijenjen vjeroučiteljima pripravnicima i njihovim mentorima koji rade u osnovnim i srednjim školama  Đakovačko-osječke nadbiskupije i Požeške biskupije (Vukovarsko-srijemska, Osječko-baranjska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska te dijelovi Sisačko-moslavačke i Bjelovarsko-bilogorske županije)

Mjesto održavanja: KBF, Dvorana biskupa Josipa Jurja Strossmayera, Petra Preradovića 17, Đakovo

Broj polaznika: 100

Rok prijave: 18. rujna 2013. Obavezna prijava na www.ettaedu.eu

Predavači: prof.dr.sc. Ivica Pažin, dr.sc.Vesna Bjedov, dr.sc.Teuta Rezo, Ankica Mlinarić, dipl. teolog, Jasmina Rašković, prof., Alta Pavin Banović, dipl. teolog, Tihana Petković, prof., Vesna Vlaović, prof., Ljiljana Ivanković, prof., Mirjana Srednoselec, prof.

Ciljevi: Vjeroučitelji će usvojiti osnovne spoznaje vezane uz praćenje i ostvarivanje programa pripravničkog staža te polaganje stručnog ispita iz vjeronauka, osvijestiti će ulogu i važnost pismenosti u odgojno-obrazovnom radu te usvojiti metodička pravila za pisanje eseja. Primijeniti će znanja vezana uz planiranje i artikulaciju nastavnoga sata s posebnim naglaskom na sintezu i aktualizaciju te će se upoznati s najvažnijim područjima vrednovanja u nastavi vjeronauka.

Oblici rada: predavanja, rad u parovima, rad u skupinama, plenarna diskusija

Vrednovanje: obrazac za vrednovanje i samovrednovanje nositelja programa i sudionika

Napomena:

Voditelj:

Ankica Mlinarić, dipl. teolog
Agencija za odgoj i obrazovanje
Podružnica Osijek
Tel: 031 / 284 915