Stručni skupovi / 14. prosinca 2017.

Stručno – metodička priprema za polaganje stručnog ispita

Razina i vrsta stručnog skupa: međužupanijski, jednodnevni

Namjena: Stručni skup namijenjen je pripravnicima (učiteljima razredne nastave Koprivničko-križevačke, Međimurske i Varaždinske županije), mentorima pripravnika i predstavnicima škola.

Mjesto održavanja: Osnovna škola Matije Gupca, Davorina Bazjanca 2, 10 000 Zagreb

Broj polaznika: 40

Rok prijave: obvezna prijava do 8. siječnja 2018. na http://ettaedu.azoo.hr

Predavači:, mr. sc. Ljiljana Klinger, dr. sc. Martina Bilege, mr. Radojka Sućeska Ligutić, dipl. psiholog, Ivona Nakić-Vojnović, mag. rehab. educ, mentori na stručnom ispitu

Ciljevi: Sudionici će se upoznati s tijekom stručnog ispita i što sve obuhvaća priprema za stručni ispit, naučit će strukturirati metodički esej kao popularno-znanstveni tekst, moći će primjereno stilski oblikovati tekst i identificirati najčešće jezične pogreške, upoznat će se s posebnostima rada i organizacije u školi,  osvijestiti potrebu realizacije kompetencijskog pristupa u nastavi, dobiti smjernice za izradu priprave za stručni ispit, učvrstiti znanja potrebna za izvedbu nastavnog sata s posebnim osvrtom na oblikovanje i međupredmetnu korelaciju, iskustveno će se upoznati s vještinama kontrole treme  u ispitnoj situaciji, potaknut će se na razvijanje unutarnjeg lokusa kontrole čime će povećati svoje samopouzdanje. 

Metode i oblici rada: Predavanja, interaktivna predavanja, pojedinačni i rad u skupinama.

Vrednovanje: obrazac za vrednovanje teme i nositelja programa

Napomena:

Voditelj: viša savjetnica za razrednu nastavu Ivona Nakić-Vojnović
AZOO, Donje Svetice 38, 10 000 Zagreb,
Telefon: 01/ 2785-065