Stručni skupovi / 23. travnja 2018.

Stručni skup za pripadnike hrvatske nacionalne manjine, iseljenika i Hrvata u BiH

Razina i vrsta stručnog skupa: međunarodni, petodnevni 

Namjena: program stručnog skupa namijenjen je odgojiteljima, učiteljima i nastavnicima pripadnicima hrvatske nacionalne manjine, iseljenika i Hrvata u Bosni i Hercegovini

Mjesto održavanja: Hotel Pical, Poreč

Broj polaznika: 90

Rok prijave: prijava do 21. lipnja 2018.

Predavači: viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje, predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, te Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, sveučilišni profesori i predavači, dramski pedagozi, učitelji, nastavnici, koreografi i voditelji folklora 

Ciljevi:

Sudionici će unaprijediti jezične kompetencije i znanja o hrvatskom jeziku, ovladati metodama rada s učenicima kojima je hrvatski jezik drugi, analizirati povijesne teme i teme iz geografije te umjetnosti, upoznati dramske metode koje olakšavaju učenje jezika te dječje igre, pjesme i plesove hrvatske folklorne baštine.

Metode i oblici rada: predavanja, interaktivna predavanja, radionice, stručni posjeti, skupni rad, samostalan rad, rad u paru.

Vrednovanje: obrazac za vrednovanje tema i predavača, samovrednovanje

Napomena: sudionici se prijavljuju koordinatorima u svojim državama. Upute o prijavi mogu dobiti na e-mail: simica.mihaljevic@azoo.hr. 

Voditeljice:

Biljana Petljak Zekić, mag. prim. educ., viša savjetnica za razrednu nastavu
Agencija za odgoj i obrazovanje
Telefon: 01 2785 024
 
mr. Šimica Mihaljević, viša savjetnica za razrednu nastavu
Agencija za odgoj i obrazovanje
Telefon: 01 2785 067