Stručni skupovi / 4. studenoga 2020.

Stručno-metodička priprema za polaganje stručnog ispita

Namjena: sadržaji skupa pripremljeni su za učitelje razredne nastave-pripravnike i njihove učitelje mentore s područja Zagrebačke županije i Karlovačke županije.

Mjesto održavanja: OŠ Tituša Brezovačkog, Špansko 1, 10 090 Zagreb

Broj polaznika: 40-50

Rok prijave: obvezna prijava na http://ettaedu.azoo.hr najkasnije do 8. siječnja 2019.

Predavači: Jasmina Hamer, viša savjetnica AZOO, dr. sc. Vesna Budinski,, Marina Jozić-Babić, učiteljica hrvatskoga jezika, učiteljice mentorice iz Ispitnog povjerenstva

Ciljevi: :  Sadržaji predavanja i radionica osmišljeni su s ciljem što bolje i detaljnije pripreme učitelja-pripravnika za polaganje pisanog i usmenog dijela stručnog ispita kao i učvršćivanje znanja za samostalno izvođenje nastavnog sata pred povjerenstvom, naučit će kako napisati pisani rad i koje su najčešće normativne pogreške u pisanju eseja, upoznat će se sa suvremenim spoznajama u obrazovanju i kako kvalitetna komunikacija može pridonijeti smanjenju stresnih situacija u školi, upoznat će se s primjenom uspješnih komunikacijskih vještina koje poboljšavaju komunikaciju među kolegama, s učenicima i roditeljima, prisustvovat će oglednim satima izabranih predmeta kako bi se što temeljitije pripremili za praktični dio stručnog ispita.

Metode i oblici rada: interaktivna predavanja, radionice po predmetima, pitanja.

Vrednovanje: obrazac za vrednovanje teme i nositelja programa (AZOO)

Napomena: skupu se mogu pridružiti i mentori pripravnika

Voditeljica: Jasmina Hamer, viša savjetnica

                      Agencija za odgoj i obrazovanje

                      telefon: 01 2785-068

                      e-adresa: jasmina.hamer@azoo.hr