Stručni skupovi / 18. prosinca 2012.

Djeca sa šećernom bolešću u odgojno-obrazovnim ustanovama

Razina i vrsta stručnog skupa: međužupanijski, jednodnevni

Namjena: Stručni skup ima za cilj upoznati odgojno-obrazovne djelatnike s osnovnim principima liječenja dijabetesa, mogućim akutnim komplikacijama bolesti koje se mogu dogoditi u vrijeme boravka u odgojno-obrazovnoj ustanovi i postupcima koje treba poduzeti.

Mjesto održavanja: Konferencijska dvorana Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38, Zagreb

Broj polaznika: 30

Rok prijave: Obvezna online prijava 8 dana prije početka skupa na adresi: www.ettaedu.eu

Predavači: Prof. dr. sc. Miroslav Dumić, profesor emeritus,prim. mr. sc. Jasenka Ille, liječnica Zavoda za endokrinologiju i dijabetes, prof. dr. sc. Marina Grubić, psiholog Klinike za pedijatriju KBC Zagreb, mr. Ivanka Gregurinčić, socijalni pedagog Klinike za pedijatriju KBC Zagreb, Jasna Radanović, bacc. med. tech. Zavoda za endokrinologiju i dijabetes, Gordana Čolig, bacc. med. tech. Zavoda za endokrinologiju i dijabetes Marija Forko, ms. Zavod za endokrinologiju i dijabetes KBC Zagreb.

Ciljevi: Sveobuhvatno zbrinjavanje bolesnika s kroničnom bolešću, a koje uključuje ne samo zdravstvenu nego i psihosocijalnu skrb. Prevenirati poteškoće koje se javljaju zbog nedovoljne informiranosti prosvjetnih djelatnika,

Oblici rada: Predavanja i interaktivni rad.

Vrednovanje: Obrazac za vrednovanje teme i nositelja programa Agencije za odgoj i obrazovanje i obrazac za samovrednovanje nositelja programa i sudionika.

Napomena: Stručni skup organiziraju Zavod za endokrinologiju i dijabetes Klinike za pedijatriju, KBC Zagreb i Društvo „Veliki za male sa šećernom bolešću“, uz potporu Agencije za odgoj i obrazovanje.

Voditelj

Darko Tot, dipl. socijalni pedagog
Agencija za odgoj i obrazovanje
telefon: 01/27 85 065