Stručni skupovi / 12. prosinca 2016.

Različiti učenici – različite potrebe za podrškom

Razina i vrsta stručnog skupa: međužupanijski

Namjena: učiteljima i nastavnicima hrvatskoga jezika u zvanju učitelj mentor/savjetnik i profesor mentor/savjetnik

Mjesto održavanja:OŠ Nad lipom, Nad lipom 13/1, Zagreb

Broj polaznika: 20

Rok prijave: 2. siječnja 2017. na http://ettaedu.azoo.hr

Predavači: dr. sc. Đurđica Ivančić, Mara Capar, prof., dr. sc. Marijana Češi

Ciljevi

Sudionici skupa:

  • moći će primijeniti znanja, iskustva i vještine u prepoznavanju različitosti i potreba učenika, učitelja, stručnih suradnika i roditelja s ciljem pružanja zajedničke podrške učenicima tipičnoga razvoja i učenicima s posebnim potrebama zbog ostvarivanja uspješnosti u odgojno-obrazovnom procesu
  • moći će primijeniti znanja, vještine i iskustva koja se odnose na različite potrebe učenika u svakodnevnoj nastavnoj praksi
  • moći će implementirati znanja, vještine i iskustva o različitim potrebama učenika stručno usavršavajući učitelje / nastavnike hrvatskoga jezika i stručne suradnika rehabilitatore na školskoj i županijskoj razini na primjerima vlastite prakse.

Metode i oblici rada: individualni rad sudionika, interaktivna predavanja, rasprava, okrugli stol, upute za samostalni rad.

Vrednovanje: obrazac za vrednovanje voditelja programa.

Napomena: skup je pozivni, a to znači da će sudionici stručnoga skupa biti učitelji / nastavnici hrvatskoga jezika i stručni suradnici rehabilitatori iz iste škole, 10 učitelja / nastavnika hrvatskoga jezika i 10 stručnih suradnika rehabilitatora; planirana su još tri stručna skupa za istu ciljnu skupinu, a nadnevci sljedećih stručnih skupova bit će dogovoreni 11. siječnja 2017.

Voditelj:

dr. sc. Marijana Češi
telefon: 01 2785 073