Stručni skupovi / 5. prosinca 2014.

Program „Prevencija raka vrata maternice i drugih bolesti uzrokovanih HPV-om“

Razina i vrsta stručnog skupa: Grad Zagreb (Gradski ured za zdravstvo, Gradski uredo za obrazovanje, kulturu i sport, Povjerenstvo Grada Zagreba za prevenciju infekcije HPV-om,  Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr Andrija Štampar” ) u trajanju od tri sata

Namjena: Skup je namijenjen svim ravnateljima osnovnih škola Grada Zagreba ( ostalima-nadležnim liječnicima školske medicine)

Mjesto održavanja: Multimedijalna dvorana Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrije Štampara, Mirogojska cesta 16, Zagreb

Broj polaznika: 108

Rok prijave: obvezna prijava do 15. siječnja 2015. na www.ettaedu.eu

Predavači: Članovi stručnog povjerenstva za prevenciju infekcije HPV-om Grada Zagreba

Ciljevi : Predavanja će obuhvatiti najnovije i najrelevantnije spoznaje u znanstvenoj domeni spolno prenosivih infekcija. Bit će prikazane novosti u istraživanjima spolno prenosivih infekcija, implikacije novih etioloških čimbenika, razvoj precizne dijagnostike i imunizacije, poglavito u kontekstu HPV-genitalnih infekcija. Teme će uključiti suvremene trendove u regionalnoj, europskoj i svjetskoj epidemiologiji. Bit će prikazane najnovije smjernice, kao i promišljanja na kojima se one temelje. Posebna pozornost usmjerit će se na sociološka i medijska pitanja koja se preklapaju s kliničkom praksom.  Obzirom da je Grad Zagreb začetnik u provedbi programa prevencije raka vrata maternice cijepljenjem, smatramo iznimno važnim sudjelovanje ravnatelja Gradskih osnovnih škola na stručnom skupu. Imajući u vidu činjenicu da se u posljednje vrijeme ulažu iznimni napori kako bi implementacija programa bila što uspješnija, vjerujemo da će sudjelovanje na ovome skupu doprinijeti da se poboljša procijepljenost u okviru programa „Prevencija raka vrata maternice i drugih bolesti uzrokovanih HPV-om“ na razini lokalne zajednice, odnosno u Gradu Zagrebu.  

Metode i oblici rada: predavanje, rasprava

Vrednovanje: Obrazac za vrednovanje teme i nositelja programa

Napomena: sve specifičnosti vezane za skup (oprema, popratni edukativni materijal, prigodni domjenak, osigurani od strane organizatora Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba)

Voditelj:

Mirela Šentija Knežević, prof.log., univ.spec.admin.urb.
Viša stručna savjetnica Pročelnice
GRAD ZAGREB
GRADSKI URED ZA ZDRAVSTVO
Draškovićeva ulica 15, IV kat, soba br. 77
Tel.:  (01) 460 3423
Mob: 091 610 09 45
Faks: (01) 460 3434