Stručni skupovi / 19. kolovoza 2014.

Obrazovanje za održivi razvoj – završna konferencija modularnog usavršavanja

Razina i vrsta stručnog skupa: državni, dvodnevni

Namjena: Skup je namijenjen polaznicima modularnog stručnog usavršavanja o izradi školskog projekta obrazovanja za održivi razvoj, koje se odvijalo tijekom protekle dvije godine. Na završnoj konferenciji sudionici će prikazati svoj rad na posterima.

Mjesto održavanja: I. gimnazija, Avenija Dubrovnik 36, Zagreb 

Broj polaznika: 100

Rok prijave: obvezna prijava do 25. kolovoza 2014. na www.ettaedu.eu

Predavači i voditelji radionica: Marina Ništ, prof., Borjanka Smojver, dipl. ing., Gordana Cecić-Sule, prof., Vesna Milić, prof., dr. sc. Diana Garašić, mr. sc. Predrag Pale, stručni voditelji na imanju udruge ZMAG. 

Ciljevi: Sudionici će prikazati vlastite projekte obrazovanja za održivi razvoj na posterima, uz mogućnost rasprave tijekom poster-sekcija. Analizirat će mogućnosti i prednosti uključivanja u međunarodni projekt eSchool4S, u smislu dodatne potpore za provedbu obrazovanja za održivi razvoj. Posjetit će eko-centar udruge ZMAG i upoznati njihove projekte.

Metode i oblici rada: predavanja i kratka priopćenja, radionice, demonstracije.

Vrednovanje: Upitnik za vrednovanje primjenjivosti tema i samovrednovanje aktivnosti sudionika

Napomena: Sudionici koji su prošli modularno stručno usavršavanje  za sudjelovanje na završnoj konferenciji trebaju predstaviti svoj projekt u obliku postera. Upute o strukturi posterskog priopćenja sudionicima će dostaviti savjetnice koje su vodile modularno stručno usavršavanje.  Drugi dan stručnog skupa planiran je kao terenski rad tijekom posjeta imanju udruge ZMAG, koja promiče programe održivog razvoja i obrazovanja za održivi razvoj.

Voditeljica:

dr. sc. Diana Garašić, viša savjetnica za Biologiju
Agencija za odgoj i obrazovanje, Donje Svetice 38, Zagreb
telefon: 01/2785 020
e-pošta: diana.garasic@azoo.hr