Stručni skupovi / 7. svibnja 2014.

MIPRO 2014, Računala u obrazovanju

Razina i vrsta stručnog skupa: Međunarodni ICT skup

Namjena: ICT skup namijenjen svim učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj te svim kolegicama i kolegama sa sveučilišta, veleučilišta, vrtića,  iz raznih poduzeća, ustanova i instituta koji se bave obrazovanjem i ICT tehnologijama i to iz raznih zemalja.

Mjesto održavanja: Savjetovanje Računala u obrazovanju:

Opatija, Hotel Admiral

27.05.14.   09:00-13:00, 15:00-19:00

Opatija, Grand hotela Adriatic

29.05.14.   09:00-13:00, 15:00-19:00

30.05.14.   09:00-13:00

Svim sudionicima slobodan je pristup okruglim stolovima, izložbi i programsko-stručnim prezentacijama od 26. do 30.05.2014. u Kongresnom centru Grand hotela Adriatic i u hotelu Admiral u Opatiji.

Broj polaznika: 300 polaznika

Rok prijave: Obvezna online prijava na adresi http://www.ettaedu.eu/ do 20. 05. 2014. godine i i preko portala www.mipro.hr .Za rezervaciju smještaja potrebno je što prije, a po mogućnosti do do 12. 5. 2014. obratiti se na Rezervacijski ured Grand hotela Adriatic d.d., Opatija, tel. +385 (0)51 719 010, fax +385 (0)51 719 015 ili e-mail: info@hotel-adriatic.hr.

Predavači:

PLENARNA RASPRAVA: Obrazovanje za 21. stoljeće

  • Voditelj: Vedran Mornar
  • Pozvani govornici: Ivan Vidaković, Slobodan Vukičević, Slavko Vidović i ostali 

OKRUGLI  STOLOVI

–          Krešo Antonović (Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture), Ivančica Urh (Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture), Tomislav Majnarić (Lator d.o.o), predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije

–          Justina Bajt (Hrvatski Telekom d.d.) , Bojan Mušćet, Jasminka Trzun (Hrvatska gospodarska komora), Sarita Bukovčan (Udruga operatora pokretnih omunikacija), Nikolaj Šarlah (Ministarstvookoliša i prostora Republike Slovenije), Franjo Ambroš (Geodetski ured Geoprem), Bruno Pacadi(Gradski ured za katastar i geodetske poslove)

–          Dina Šimunić (Fakultet elektrotehnike i računarstva), Marina Šimunić Buršić  (Arhitektonski fakultet), Zvonimir Žagar (Građevinski fakultet, Zagreb), Zlatko Kopljar (vizualni umjetnik), Alenka Delić (Arhitektonski fakultet, Zagreb), Luis Miguel Girão (ARTSHARE, Portugal), Peter Ferschin (Technische Universität Wien, Austrija), Davor Branimir Vincze (glazbeni umjetnik, Pariz, Francuska)

–          Sergio Uran, Renato Baksa, predstavnici ICT kompanija, financijskih institucija, predmetni stručnjaci

–          Dejan Škvorc (FER), Josip Lörincz (FESB), Boris Jokić (Institut za društvena istraživanja Zagreb), Iva Bojić (Hrvatska sekcija IEEE), Marina Čičin-Šain (MIPRO), Josip Lörincz (Hrvatska ACM sekcija) i Zlatka Markučič (Hrvatsko društvo za promicanje informatičkog obrazovanja)

RADIONICE

–          Dr.sc. Zoran Stančič, zamjenik generalnog direktora Glavne uprave za komunikacijske mreže, sadržaje i tehnologiju, Europska komisija Obzor 2020 vezan uz ICT područje, Žiga Bahovec, savjetnik za pravna i zakonodavna pitanja u DG Connect-u

SAVJETOVANJE Računala u obrazovanju:

Pozvani rad

–          J. Multisilta, H. Niemi (University of Helsinki, Finland)

–           L. Kralj (Primary School Veliki Bukovec, Croatia)

–          autori 90 radova iz osnovnih i srednjih škola, sa sveučilišta, veleučilišta, vrtića,  iz raznih poduzeća, ustanova i instituta koji se bave obrazovanjem i ICT tehnologijama i to iz 10 zemalja: Hrvatska(60), Makedonija(14),  Slovenija(4), Srbija(3), Austrija(2), Finska(2), Estonija(2), Bosna i Hercegovina(1), Turska(1), Rusija(1)

Ciljevi iskazani kompetencijama sudionika: Sudionici će:

  •  upoznati Okvirni  nacionalni program  za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja (ONP)
  • upoznati strateška opredjeljenja RH o razvoju elektroničke komunikacijske infrastrukture (EKI) i mogućnosti njihovog ostvarivanja u postojećem pravnom okviru
  • upoznati razne vidove interakcije stvaralaca i publike koja postaje aktivnim sudionikom umjetničkog djela i zainteresiranim akterom u promidžbi naslijeđenih vrijednosti u oblikovanju identiteta kulturnoga krajolika
  • upoznati se s aktualnim trendovima, tehnološkim rješenjima, te najuspješnijim svjetskim praksama i tržišnim iskustvima, – upoznati različite perspektive primjene ICT tehnologije u znanosti, obrazovanju, poduzećima, ustanova i institutima
  • upoznati potrebu uvođenja sadržaja digitalne pismenosti i osnova računarstva u obvezni nastavni program osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj kako bi se učenici pripremili za predstojeće razdoblje sveprisutne informacijske i komunikacijske tehnologije.

Metode rada: Plenarni rad, okrugli stolovi, programsko-stručne prezentacije i radionice

Vrednovanje: Obrazac za vrednovanje teme i nositelja programa (AZOO).

Napomena: Nastavnici osnovnih i srednjih škola plaćaju smanjenu kotizaciju u iznosu od 100 eura (plaća se u kunama po srednjem tečaju Narodne banke Hrvatske na dan uplate). Više detalja o skupu MIPRO 2014,  savjetovanju Računala u obrazovanju i ostalim događanjima potražite na portalu MIPRO www.mipro.hr

Voditelji:

MIPRO, Računala u obrazovanju
prof. dr. Marina Čičin-Šain (Ekonomski fakultet u Rijeci)
telefon: 051/355  151
e-pošta: marinacs@efri.hr
Ivanka Sluganović, dipl. ing. (I. tehnička škola Tesla, Zagreb)
telefon: 01/375 65 76