Stručni skupovi / 19. travnja 2018.

Kultura i kreativne prakse za bolje obrazovanje – međunarodna konferencija

Razina i vrsta stručnog skupa: međunarodni; jednodnevni

Namjena: skup je namijenjen svim zainteresiranim učiteljima, nastavnicima i odgojno-obrazovnim djelatnicima, djelatnicima ustanova u kulturi, umjetnicima i kulturnim djelatnicima te svima onima koje zanima kulturno i umjetničko obrazovanje za djecu i mlade

Mjesto održavanja: Muzej Mimara, Zagreb, Rooseveltov trg 5

Broj polaznika: 100

Rok prijave: obvezna prijava do 6. svibnja 2018. na http://ettaedu.azoo.hr

Ciljevi:

Na konferenciji će biti predstavljen priručnik o kulturnom i umjetničkom obrazovanju koji je nastao tijekom rada predstavnika Ministarstva kulture u skupini OMK/OMC (Otvorena metoda koordinacije / Open Method of Coordination): https://ec.europa.eu/culture/library_en.

Prijevod na hrvatski jezik i tiskanje priručnika oblik je diseminacije rada u OMK-u. Priručnik će biti dostavljen svim školama u Republici Hrvatskoj da bi se svi zainteresirani učitelji i nastavnici i odgojno-obrazovni djelatnici upoznali s primjerima dobre prakse u zemljama Europske unije i važnošću kulturnog i umjetničkog obrazovanja za djecu i mlade.

Na konferenciji će sudjelovati strani predavači, svjetski priznati stručnjaci specijalizirani za kulturno i umjetničko obrazovanje i kreativnost iz Škotske, Nizozemske, Francuske i Danske.

U drugom dijelu sudionici konferencije moći će prisustvovati interdisciplinarnim radionicama koje će voditi hrvatski umjetnici i stručnjaci u području kulturne i umjetničke edukacije za djecu i mlade.

Metode i oblici rada: predavanja, radionice

Vrednovanje: obrazac za vrednovanje teme i nositelja programa

Voditelj:

Martina Šturm, prof., viša savjetnica za engleski jezik
Agencija za odgoj i obrazovanje
telefon: 01/2785 026