Stručni skupovi / 4. studenoga 2020.

Katehetska jesenska škola za vjeroučitelje u posebnim uvjetima odgoja i obrazovanja „Učenici s višestrukim teškoćama u obitelji, školi i crkvi“

Razina i vrsta stručnog skupa: državni, dvodnevni

Namjena: program je namijenjen vjeroučiteljicama i vjeroučiteljima u posebnim uvjetima odgoja i obrazovanja u Republici Hrvatskoj

Mjesto održavanja: Nadbiskupijski pastoralni institut, Kaptol 29a, 10000 Zagreb, 10 000 Zagreb

Broj polaznika: 120

Rok prijave: 19. listopada  2018. obavezna prijava na http://ettaedu.azoo.hr/

Predavači: vlč. Leonardo Šardi, doc.dr.sc. Sonja Alimović, izv. prof. dr. sc. Ana Wagner Jakab, Martina Celizić, mag. rehab. educ., Ivana Peček, prof. def., mr.sc. Gordana Barudžija, Dalibor Adžić, prof.

Ciljevi: potaknuti vjeroučitelje na rast u sposobnosti prosuđivanja životnih stvarnosti u svjetlu vjere i evanđelja, upoznati sudionike sa specifičnostima roditeljstva djeteta s poremećajem iz spektra autizma (PSA), predstaviti oblike podrške za roditelje u Hrvatskoj, definirati potrebe i strategije podrške za vjeroučitelje koji rade sa djecom s PSA, opisati obilježja dječjeg razvoja prema razvojnim domenama i stvoriti razvojni profil djeteta, usporediti obilježja djece urednoga razvoja s obilježjima djece s poremećajem iz spektra autizma, utvrditi kriterije na temelju kojih se postavlja dijagnoza poremećaja iz spektra autizma, opisati kako na temelju razvojnog profila postaviti ciljeve podrške za svako pojedino dijete.

Metode i oblici rada: predavanja i radionice

Vrednovanje: obrazac za vrednovanje i samovrednovanje nositelja programa i sudionika

Napomena: Zbog specifičnih uvjeta odgoja i obrazovanja te ograničenja organizacije rada vjeroučitelja i mogućnosti aktivnog sudjelovanja njih i njihovih učenika u radu skupa u dogovoru sa suorganizatorom stručni skup će se odvijati djelom i subotom.

Voditelj:

Dalibor Adžić

Gordana Barudžija

Agencija za odgoj i obrazovanje

Tel: 031/284919

E-adresa: dalibor.adzic@azoo.hr

Kristina Kramarić, prof.

Nacionalni katehetski ured Hrvatske biskupske konferencije

Tel: 01/ 5635032

e-mail: nku@hbk.hr