Stručni skupovi / 7. srpnja 2017.

Katehetska jesenska škola za vjeroučitelje u posebnim uvjetima odgoja i obrazovanja

Razina i vrsta stručnog skupa: državni, dvodnevni

Namjena: program je namijenjen vjeroučiteljicama i vjeroučiteljima u posebnim uvjetima odgoja i obrazovanja u Republici Hrvatskoj

Mjesto održavanja: Župa sv. Petra, Petretićev trg 4, 10000 Zagreb 

Broj polaznika: 120

Rok prijave: 20. listopada  2017. obavezna prijava na http://ettaedu.azoo.hr/

Predavači: dr. sc. s. M. Ozana Krajačić; Ana – Marija Bohaček, prof. rehab. educ.; doc.dr.sc. Jasmina Stošić; doc.dr.sc. Sanja Šimleša; Sanja Aguila Munoz, prof. rehab.educ.; Slavenka Barada, vjeroučiteljica, Lidija Andrijević Gajić, prof. log. 

Ciljevi: potaknuti vjeroučitelje na rast u sposobnosti prosuđivanja životnih stvarnosti u svjetlu vjere i evanđelja, upoznati sudionike sa specifičnostima roditeljstva djeteta s poremećajem iz                      spektra autizma (PSA), predstaviti oblike podrške za roditelje u Hrvatskoj, definirati potrebe i strategije podrške za vjeroučitelje koji rade sa djecom s PSA, opisati obilježja dječjeg razvoja prema razvojnim domenama i stvoriti razvojni profil djeteta, usporediti obilježja djece urednoga razvoja s obilježjima djece s poremećajem iz spektra autizma , utvrditi kriterije na temelju kojih se postavlja dijagnoza poremećaja iz spektra autizma, opisati kako na temelju razvojnog profila postaviti ciljeve podrške za svako pojedino dijete. 

Metode i oblici rada: predavanja i radionice

Vrednovanje: obrazac za vrednovanje i samovrednovanje nositelja programa i sudionika

Napomena:

Voditelj:

Dalibor Adžić
Gordana Barudžija
Agencija za odgoj i obrazovanje
Tel: 031/284919
Prof. dr. sc. Josip Šimunović
Nacionalni katehetski ured Hrvatske biskupske konferencije
Tel: 01/ 5635032
e-mail: nku@hbk.hr