Stručni skupovi / 11. srpnja 2018.

Katehetska jesenska škola za vjeroučitelje u posebnim uvjetima odgoja i obrazovanja

Razina i vrsta stručnog skupa: državni, dvodnevni

Namjena: program je namijenjen vjeroučiteljicama i vjeroučiteljima u posebnim uvjetima odgoja i obrazovanja u Republici Hrvatskoj 

Mjesto održavanja: Župa sv. Petra, Petretićev trg 4, 10000 Zagreb

Broj polaznika: 120

Rok prijave: 19. listopada  2018. obavezna prijava na http://ettaedu.azoo.hr/

Predavači: prof. dr. sc. Taras Barščevski; doc. dr. sc. Anja Mirosavljević; Alma Rovis Brandić, prof.; doc. dr.sc. Ivana Maurović; izv. prof. dr.sc. Ivana Jeđud Borić; Andrea Ćosić, prof.; doc. dr. sc. Gabrijela Ratkajec Gašević; dr. sc. Nena Kišak Gverić, mr.sc. Gordana Barudžija, Dalibor Adžić, prof.

Ciljevi: potaknuti vjeroučitelje na rast u sposobnosti prosuđivanja životnih stvarnosti u svjetlu vjere i evanđelja, upoznati sudionike sa specifičnostima roditeljstva djeteta s poremećajem iz spektra autizma (PSA), predstaviti oblike podrške za roditelje u Hrvatskoj, definirati potrebe i strategije podrške za vjeroučitelje koji rade sa djecom s PSA, opisati obilježja dječjeg razvoja prema razvojnim domenama i stvoriti razvojni profil djeteta, usporediti obilježja djece urednoga razvoja s obilježjima djece s poremećajem iz spektra autizma , utvrditi kriterije na temelju kojih se postavlja dijagnoza poremećaja iz spektra autizma, opisati kako na temelju razvojnog profila postaviti ciljeve podrške za svako pojedino dijete.

Metode i oblici rada: predavanja i radionice

Vrednovanje: obrazac za vrednovanje i samovrednovanje nositelja programa i sudionika

Napomena: Zbog specifičnih uvjeta odgoja i obrazovanja te ograničenja organizacije rada vjeroučitelja i mogućnosti aktivnog sudjelovanja njih i njihovih učenika u radu skupa u dogovoru sa suorganizatorom stručni skup će se odvijati djelom i subotom.

Voditelj:

Dalibor Adžić
Gordana Barudžija
Agencija za odgoj i obrazovanje
Tel: 031/284919
 
Kristina Kramarić, prof.
Nacionalni katehetski ured Hrvatske biskupske konferencije
Tel: 01/ 5635032
e-mail: nku@hbk.hr