Stručni skupovi / 7. svibnja 2018.

Francuska šansona kao jedan od promotora međukulturalnosti u nastavi stranoga jezika i umjetnosti

Razina i vrsta stručnog skupa: državni, dvodnevni

Namjena: skup je namijenjen odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima, mentorima i savjetnicima

Mjesto održavanja: Centar za mlade Bunker, Ulica Savke Dabčević Kučar 8, 10430 Samobor i Trg kralja Tomislava, 10430 Samobor 

Broj polaznika: 25

Rok prijave: obvezna prijava do 15.lipnja 2018. na http://ettaedu.azoo.hr

Predavači: Ozana Bijelonjić, prof., XV. gimnazija, Zagreb, Mirjana Komočar-Ljubić, prof., OŠ Sveta Nedjelja, Sveta Nedjelja i Loreana Selišek Butina, prof., XV. gimnazija, Zagreb

Ciljevi: Polaznici će se upoznati s francuskom kulturnom baštinom, osjećajima i bogatstvom različitosti umjetničke glazbe; steći vještinu u poučavanju i razvijanju učenikove glazbene sposobnosti – produktivne i reproduktivne; upoznati se s autentičnim materijalima – francuskim šansonama pripremljenima za uporabu u poučavanju francuskoga jezika pjesmom, glazbom i zvukom; integrirati navedene materijale u nastavu; razvijati jezične vještine slušanja, čitanja, pisanja i govorenja na francuskome jeziku; primijeniti novo iskustvo iz primjera dobre prakse; pripremiti učenike za sudjelovanje na koncertu Festival frankofonije te osposobiti učenike za razvijanje vlastitih sposobnosti i vještina izvan nastave.

Metode i oblici rada: predavanje, radionica; individualni, grupni i rad u paru

Vrednovanje: obrazac za vrednovanje teme i nositelja programa

Napomena: uz stručni skup održat će se 8. Festival francuske šansone u Samoboru, kao i Festival Frankofonije – koncert učenika osnovnih i srednjih škola RH pod nazivom La chanson c’est la classe, célébrons la Francophonie !

Stručni skup i Festival Frankofonije organizira Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Francuskim Veleposlanstvom i Francuskim institutom u Republici Hrvatskoj, Hrvatskom Udrugom profesora francuskoga jezika, Hrvatsko-francuskim društvom prijateljstva Samobor – Chassieu, Udrugom Prokultura, Split, Gradom Samoborom i Zagrebačkom županijom, a financira ga Francusko Veleposlanstvo u RH, Francuski Institut u RH, Grad Samobor i Zagrebačka županija.

Za polaznike stručnog skupa prijevoz, smještaj i ručak nisu organizirani.

Prijava rezervacije:  Hotel „Lavica“, Ferde Livadića 5, 10430 Samobor do 30. travnja 2018.; tel./faks +385(1) 3368 000; e-adresa: info@lavica-hotel.hr (napomena za stručni skup iz Francuskoga jezika)

Voditelj:

vanjska suradnica za francuski jezik
Loreana Selišek Butina, prof.
telefon: 091/ 25 22 170