Stručni skupovi / 23. ožujka 2016.

Euroguidance seminar o profesionalnom usmjeravanju za stručne suradnike psihologe u osnovnim školama

Razina i vrsta stručnog skupa: državni, webinari i dvodnevni stručni skup

Namjena: skup je namijenjen stručnim suradnicima psiholozima osnovnih škola

Mjesto održavanja: Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, Dvorana Ban centra, Ulica    Augusta Cesarca 4, Zagreb

Broj polaznika: 50

Rok prijave: do 30. ožujka 2016.

Predavači: prof. dr. sc. Vlasta Vizek Vidović (Institut za društvena istraživanja),  prof. dr. sc. Darja Maslić Seršić  i dr. sc. Maja Parmać Kovačić (Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), dr. sc. Iva Šverko i dr. sc. Toni Babarović (Institut društvenih znanosti Ivo Pilar), Mateja Tolj i Terezija Horvat (HZZ)

Ciljevi: Svrha seminara je produbiti znanje psihologa u osnovnim školama za pružanje podrške učenicima pri razvoju vještina i radnih navika radi razvitka buduće karijere i cjeloživotne zapošljivosti. U okviru seminara demonstrirat će se i primijeniti metode i tehnike interaktivnog rada s učenicima. Seminar će biti usmjeren na procjenu individualnih sposobnosti, potreba, interesa, interpersonalnih vještina i znanja o različitim mogućnostima razvitka karijere. Neki od ciljeva seminara su: upoznavanje s mogućnostima koje se nude putem europskih inicijativa i programa Euroguidance i eTwinning,  priznavanje osobnih i drugih čimbenika koji utječu na učenikov odabir daljnjeg obrazovanja, razumijevanje uloge psihologa u procesu profesionalnog usmjeravanja, uvođenje tema vezanih uz odabir obrazovanja/zanimanja u redovnu nastavu, uvođenje tema vezanih uz tržište rada u redovnu nastavu, osposobljavanje psihologa za donošenje odluka vezanih uz razvitak karijere i razumijevanje razvoja karijere u kontekstu cjeloživotnog obrazovanja.

Metode i oblici rada: webinari, predavanja, radionice. Zainteresirani stručni suradnici psiholozi (5-7) bit će uključeni u izradu e-Priručnika.

Vrednovanje: obrazac za vrednovanje teme i nositelja programa

Napomena: Seminari se provode uz potporu Euroguidance centra za podršku profesionalnom usmjeravanju koji djeluje pri Agenciji za mobilnost i programe Europske unije. Tijekom cjelodnevnih radionica sudionicima će biti osiguran ručak i pauze za kavu, a po završetku skupa izdat će im se putem ettaedu sustava potvrda o sudjelovanju Agencije za odgoj i obrazovanje. Potvrda će biti uručena samo sudionicima koji će prisustvovati u cijelosti.

Kontakt:Mia Trcol, Euroguidance Hrvatska, Agencija za mobilnost i programe EU, telefon: 01/5497 898,  euroguidance@mobilnost.hr

Voditelj:

dr. sc. Vesna Ivasović, viša savjetnice za stručne suradnike psihologe i nastavnike psihologije
Telefon: 01 2785 088; elektronska pošta: Vesna.Ivasovic@azoo.hr