Stručni skupovi / 25. veljače 2016.

Euroguidance seminar o profesionalnom usmjeravanju za stručne suradnike pedagoge OS- webinar

Razina i vrsta stručnog skupa: međužupanijski, webinar i dvodnevni skup koji će se održati u utorak i srijedu, 8.-9. ožujka 2016. od 9 do 17 sati

Namjena: skup je namijenjen stručnim suradnicima pedagozima u osnovnim školama 

Mjesto održavanja: Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, Dvorana Ban centra, Ulica Augusta Cesarca 4, Zagreb

Broj polaznika: 50

Rok prijave: obvezna prijava do 1. ožujka 2016. na www.ettaedu.eu

Predavači: prof. dr. sc. Vlasta Vizek Vidović (Institut za društvena istraživanja) i prof. dr. sc. Darja Maslić Seršić (Centar za primijenjenu psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Mateja Tolj (HZZ) i Terezija Horvat (HZZ)

Ciljevi: Svrha seminara je produbiti znanje pedagoga u osnovnim školama za pružanje podrške učenicima pri razvoju vještina i radnih navika radi razvitka buduće karijere i cjeloživotne zapošljivosti. U okviru seminara demonstrirat će se i primijeniti metode i tehnike interaktivnog rada s učenicima. Seminar će biti usmjeren na procjenu individualnih sposobnosti, potreba, interesa, interpersonalnih vještina i znanja o različitim mogućnostima razvitka karijere. Neki od ciljeva seminara su: upoznavanje s mogućnostima koje se nude putem europskih inicijativa i programa Euroguidance i eTwinning,  priznavanje osobnih i drugih čimbenika koji utječu na učenikov odabir daljnjeg obrazovanja, razumijevanje uloge pedagoga u procesu profesionalnog usmjeravanja, uvođenje tema vezanih uz odabir obrazovanja/zanimanja u redovnu nastavu, uvođenje tema vezanih uz tržište rada u redovnu nastavu, osposobljavanje pedagoga za donošenje odluka vezanih uz razvitak karijere irazumijevanje razvoja karijere u kontekstu cjeloživotnog obrazovanja.

Metode i oblici rada: stručno usavršavanje sastoji se od dvije zasebne cjeline; online predavanja (webinar) 3. ožujka 2016. i od 8.-9. ožujka 2016. plenarnih predavanja i rada u manjim skupinama. Zainteresirani stručni suradnici (5-7) bi će uključeni u izradu e-Priručnika.

Vrednovanje: Obrazac za vrednovanje teme i nositelja programa

Napomena: Seminari se provode uz potporu Euroguidance centra za podršku profesionalnom usmjeravanju koji djeluje pri Agenciji za mobilnost i programe Europske unije. Tijekom cjelodnevnih radionica sudionicima će biti osiguran ručak i pauze za kavu, a po završetku skupa izdat će im se putem ettaedu sustava potvrda o sudjelovanju Agencije za odgoj i obrazovanje. Potvrda će biti uručena samo sudionicima koji će prisustvovati u cijelosti.

Kontakt:Mia Trcol, Euroguidance Hrvatska, Agencija za mobilnost i programe EU, telefon: 01/5497 898, euroguidance@mobilnost.hr

Voditelj:

Senka Soldat,
Agencija za odgoj i obrazovanje
Tel. 2785 021