Stručni skupovi / 13. listopada 2015.

EU Educa – edukativna radionica o nastavnim sadržajima vezanim uz Europsku uniju

Razina i vrsta stručnog skupa: međužupanijski; jednodnevni

Namjena: skup je namijenjen učiteljima povijesti, geografije, politike i gospodarstva

Mjesto održavanja: Filozofski fakultet – prostorije Franjevačkog Klerikata, Put iza nove bolnice 10c  – Split

Broj polaznika: 40

Rok prijave: obvezna prijava do 16. listopada 2015. na ettaedu.azoo.hr

Predavači: Doc. dr. Marita Brčić Kuljiš (Filozofski fakultet Split), Margita Radman (Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce – Split), Dubravka Kobaš Lučić (Ministarstvo vanjskih i europskih poslova), dr.sc. Nataša Beširević (Fakultet političkih znanosti Zagreb), prof. Miljenko Hajdarović (Hrvatski povijesni portal, Srednja škola Čakovec), prof. Mladen Tota (Srednja škola Čakovec). 

Ciljevi: Sudionici će na nov i zanimljiv način putem predavanja popraćenih diskusijama dobiti informacije o raznim aspektima Europske unije koje mogu koristiti kao nastavni materijal. Ujedno, dobiti će informacije kako na inovativni način koristiti nastavni materijal kroz nove tehnologije i kako informacije o Europskoj uniji na zanimljiv i prilagodljiv način približiti učenicima.

Metode i oblici rada: predavanje, rasprava, prikazi iz prakse, grupni rad

Vrednovanje: Obrazac za vrednovanje teme i nositelja programa

Napomena: Organizator osigurava besplatan ručak i osvježenje na mjestu održavanja radionice. Osim u Splitu, edukativne radionice EU Educa održane su u Zagrebu, Rijeci i Osijeku. EU Educa namijenjena je nastavnicima kako ovih gradova tako i gravitirajućih županija. Predavači na radionicama su profesori s raznih fakulteta (filozofski, pravni, ekonomski itd.), stručnjaci iz prakse vezani uz EU i iz institucija Europske unije.

Voditelji:

dr.sc. Nataša Beširević, Fakultet političkih znanosti
telefon: 01/46 42 000
e-pošta: nbesirevic@fpzg.hr