Stručni skupovi / 1. listopada 2015.

EU Educa – edukativna radionica o nastavnim sadržajima vezanim uz Europsku uniju

Razina i vrsta stručnog skupa: međužupanijski; jednodnevni

Namjena: skup je namijenjen učiteljima povijesti, geografije, politike i gospodarstva

Mjesto održavanja: Ekonomski fakultet u Osijeku, Trg Ljudevita Gaja 7, Osijek

Broj polaznika: 40

Rok prijave: obvezna prijava do 09. listopada 2015. na http://ettaedu.azoo.hr/

Predavači: prof. dr. Davor Škrlec (zastupnik u EU Parlamentu), Lidija Pavić Rogošić (zastupnica u Europskom gospodarskom i socijalnom odboru), Darija Krstić  (Centar za poduzetništvo Osijek), Dunja Mak, mag. iur. (Savjetovalište za potrošače  u Osijeku), prof. Miljenko Hajdarović  (Hrvatski povijesni portal, Srednja škola Čakovec), Maja Balen (Institut za razvoj obrazovanja)

Ciljevi: Sudionici će na nov i zanimljiv način putem predavanja popraćenih diskusijama dobiti informacije o raznim aspektima Europske unije koje mogu koristiti kao nastavni materijal. Ujedno, dobiti će informacije kako na inovativni način koristiti nastavni materijal kroz nove tehnologije i kako informacije o Europskoj uniji na zanimljiv i prilagodljiv način približiti učenicima.

Metode i oblici rada: predavanje, rasprava, prikazi iz prakse, grupni rad

Vrednovanje: Obrazac za vrednovanje teme i nositelja programa

Napomena: Organizator osigurava besplatan ručak i osvježenje na mjestu održavanja radionice. Osim u Osijeku, edukativne radionice EU Educa održane su u Zagrebu i Rijeci, a održat će se i u Splitu. EU Educa namijenjena je nastavnicima kako ovih gradova tako i gravitirajućih županija. Predavači na radionicama su profesori s raznih fakulteta (filozofski, pravni, ekonomski itd.), stručnjaci iz prakse i iz institucija EU.

Voditelji:

dr. sc. Nataša Beširević, Fakultet političkih znanosti
telefon: 01/464 2000