Stručni skupovi / 1. listopada 2015.

EU Educa – edukativna radionica o nastavnim sadržajima vezanim uz Europsku uniju

Razina i vrsta stručnog skupa: međužupanijski; jednodnevni

Namjena: skup je namijenjen učiteljima povijesti, geografije, politike i gospodarstva

Mjesto održavanja: Prva riječka hrvatska gimnazija, Frana Kurelca 1, Rijeka

Broj polaznika: 40

Rok prijave: obvezna prijava do 02. listopada 2015. na ettaedu.azoo.hr

Predavači: prof. dr. Vinko Kandžija – Ekonomski fakultet Rijeka, doc. dr. Mila Orlić – Filozofski fakultet  Rijeka, Branko Baričević – Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, Karlo Kralj – Mreža mladih Hrvatske, prof. Miljenko Hajdarović – Srednja škola Čakovec

Ciljevi: Sudionici će na nov i zanimljiv način putem predavanja popraćenih diskusijama dobiti informacije o raznim aspektima Europske unije koje mogu koristiti kao nastavni materijal. Ujedno, dobiti će informacije kako na inovativni način koristiti nastavni materijal kroz nove tehnologije i kako informacije o Europskoj uniji na zanimljiv i prilagodljiv način približiti učenicima.

Metode i oblici rada: predavanje, rasprava, prikazi iz prakse, grupni rad

Vrednovanje: Obrazac za vrednovanje teme i nositelja programa

Napomena: Organizator osigurava besplatan ručak i osvježenje na mjestu održavanja radionice. Osim u Rijeci, edukativne radionice EU Educa održat će se u Osijeku i Splitu, a namijenjena je nastavnicima kako ovih gradova tako i gravitirajućih županija. Predavači na radionicama su profesori s raznih fakulteta (filozofski, pravni, ekonomski itd.) stručnjaci iz prakse i iz institucija EU.

Voditelji:

dr. sc. Nataša Beširević, Fakultet političkih znanosti
telefon: 01/46 42 000