Stručni skupovi / 2. prosinca 2014.

Istraživačko učenje u nastavi biologije

Razina i vrsta stručnog skupa: međužupanijski, jednodnevni

Namjena: Nastavnicima biologije Grada Zagreba, Zagrebačke,  Krapinsko-zagorske,  Međimurske, Varaždinske, Sisačko-moslavačke i Koprivničko-križevačke županije.

Mjesto održavanja: XV. gimnazija, Zagreb

Broj polaznika: 50

Rok prijave: obvezna prijava do 20. prosinca 2013. na www.ettaedu.eu

Predavači i voditelji radionica: prof. dr. sc Ines Radanović, dr. sc. Diana Garašić, dr. sc. Žaklin Lukša, Sunčana Kapov, prof., Mihaela Marceljak-Ilić, mag.edu.biol.

Ciljevi: Učitelji i nastavnici će na temelju prezentacije rezultata obrazovnih istraživanja identificirati probleme u usvajanju bitnih prirodoslovnih koncepata te promišljati o strategijama poučavanja koje bi rezultirale većom uspješnošću učenika. Analizirat će se u radionicama prikazani modeli aktivnog učenja na primjerima praktičnih radova iz područja biljne fiziologije i vježbat će se primjena modela istraživačkog učenja.

Metode i oblici rada: Interaktivna predavanja, rasprava, razmjena iskustva, praktičan rad

Vrednovanje: Upitnik za vrednovanje primjenjivosti tema i samovrednovanje aktivnosti sudionika

Napomena: Skupovi istog ili vrlo sličnog sadržaja održani su tijekom 2013. i 2014. godine za učitelje biologije i kemije iz osnovnih škola, a jedan za nastavnike biologije iz srednjih škola (Zabok, siječnja 2014.).  Ovaj je skup stoga namijenjen onim učiteljima i nastavnicima koji još nisu bili na skupovima s temom istraživačkog učenja u organizaciji AZOO.

Voditelj:

dr. sc. Diana Garašić, viša savjetnica za Biologiju
Agencija za odgoj i obrazovanje, Donje Svetice 38, Zagreb
telefon: 01/2785 020
e-pošta: diana.garasic@azoo.hr