Stručni skupovi / 22. prosinca 2017.

DLL 8 – Njemački kao strani jezik za djecu; Kombinirano stručno usavršavanje Goethe-Instituta

Razina i vrsta stručnog skupa: međužupanijski, modularni, višednevni

Namjena: za odgajatelje (sa znanjem jezika + certifikat B2), učitelje i profesore primarnog obrazovanja (razredne nastave), profesore i nastavnike

Mjesto održavanja: Goethe- Institut Kroatien

Broj polaznika: 20

Rok prijave: obvezna prijava do 3. 1. 2018. ( 20. 1.) na http://ettaedu.azoo.hr i obvezno i dodatno na andja.andrusic@goethe.de

Predavači: prof. Katarina Đorić, prof. Slađana Kristek

Ciljevi:

U fokusu su procesi usvajanja jezika kao stranog jezika kod djece, razvojno- psihološki aspekti u ranom učenju, razvijanje kompetencija i prije svega metodičko- didaktički aspekti pri podučavanju djece.

Metode i oblici rada:

Ovo stručno usavršavanje kombinacija je nastave u učionici i online faza koje će se odvijati na daljinu, a namijenjeno je nastavnicima njemačkoga svih segmenata obrazovanja (osnovna škola, srednja škola, obrazovanje odraslih).
U uvodnoj fazi tečaja, na klasičnoj nastavi „licem u lice“, učitelji i nastavnici će saznati više o radu s programom za usavršavanje, upoznat će se odabranom temom, uvest će se u rad s platformom za učenje i naučit će što su projekti istraživanja u praksi (PEP).
Nakon toga slijedi faza samostalnog učenja u kojoj se radi s materijalom u učionici na platformi za učenje Goethe-Instituta; pritom se primaju povratne informacije od naših trenerica u sklopu programa DLL. U toj fazi također planira se vlastiti projekt istraživanja u praksi (PEP) koji će se provesti u vlastitoj nastavi.
U zaključnom dijelu slijedi nastava u učionici na kojoj učitelji i nastavnici svojim kolegama i kolegicama koji su sudjelovali u ovoj jedinici tečaja prezentiraju svoj projekt istraživanja u praksi (PEP) i raspravljaju o rezultatima. To je prilika i za promišljanje učenja u okviru tečaja i razmjenu iskustava u grupi.
Obrada jedinica DLL-a osobito je korisna za učitelje i nastavnike ako već predaju, imaju iskustva u nastavi odnosno obavljaju praksu ili hospitacije na nastavi njemačkoga.

    1. faza: 5. 1. 2018.

Online faza: oko 13 tjedana

2. faza: 14. 4. 2018.

Vrednovanje: obrazac za vrednovanje teme i nositelja programa

Napomena: radni jezik je njemački jezik; obvezna prijava dodatno i na andja.andrusic@goethe.de; Modul je namijenjen isključivo za polaznike s DLL-iskustvom.

Voditelj:

Viši savjetnik za njemački jezik
Marko Javorina, prof.
Agencija za odgoj i obrazovanje, Zagreb
Telefon 01 2785 102