Stručni skupovi / 4. studenoga 2020.

DLL 6 – Kurikularni zahtjevi i planiranje nastave. Kombinirano stručno usavršavanje Goethe-Instituta Kroatien

Razina i vrsta stručnog skupa: međužupanijski, modularni, višednevni

Namjena: skup je namijenjen profesorima, učiteljima i nastavnicima njemačkoga jezika

Mjesto održavanja: Goethe- Institut Kroatien, Vukovarska 64, Zagreb

Broj polaznika: 20

Rok prijave: obvezna prijava do 20. 9. 2019. na stranicama ettaedu i obavezno dodatno na Katarina.Doric@goethe.de

Predavač: Korana Justić i Slađana Kristek

Ciljevi:

Učitelji i nastavnici moći će navesti čimbenike ZEROJ-a koji danas utječu na nastavu, analizirati standardi i nove okvirne smjernice za nastavu te planiranje nastave koja uvažava kurikularne zahtjeve i aktualna didaktičko-metodička načela.

Metode i oblici rada: Ovo stručno usavršavanje kombinacija je nastave u učionici i online-faza koje će se odvijati na daljinu, a namijenjeno je nastavnicima njemačkoga svih segmenata obrazovanja (osnovna škola, srednja škola, obrazovanje odraslih).

U uvodnoj fazi usavršavanja 5. 10. 2019., na klasičnoj nastavi „licem u lice“, nastavnici će se dublje upoznati s radom na programu za usavršavanje, upoznat će se odabranom temom, uvest će ih se u rad s platformom za učenje i naučit će što su projekti istraživanja u praksi (PEP).

Nakon toga slijedi faza samostalnog učenja u kojoj rade s materijalom u učionici na platformi za učenje Goethe-Instituta; pritom primaju povratne informacije od svojih trenerica/predavača u sklopu programa DLL. U toj fazi također planiraju svoj projekt istraživanja u praksi (PEP) koji će provesti u vlastitoj nastavi.

U zaključnom dijelu slijedi završni dan usavršavanja (2. 2.2020.) kad nastavnici/sudionici prezentiraju svoj projekt istraživanja u praksi (PEP) i raspravljaju o rezultatima. Pritom ćete imati priliku i za promišljanje učenja u okviru tečaja i razmjenu iskustava u grupi.

Obrada jedinica DLL-a osobito je korisna sve koji već predajete, imate iskustva u nastavi odnosno obavljate praksu ili hospitacije na nastavi njemačkoga.

Vrednovanje: Obrazac za vrednovanje teme i nositelja programa

 1.faza:. 5. 10. 2019. s početkom u 9:00

Online-faza: ca. 13 tjedana

2. faza: 2. 2. 2020. s početkom u 9:00

Vrednovanje: obrazac za vrednovanje teme i nositelja programa

Napomena: radni jezik je njemački jezik; obvezna prijava dodatno i na

Katarina.Doric@goethe.de

Voditelj/Savjetnik:

Marko Javorina, prof.

Agencija za odgoj i obrazovanje