Stručni skupovi / 9. prosinca 2014.

Deseti dani osnovne škole – prema kvalitetnoj školi

Razina i vrsta stručnog skupa: znanstvena i stručna

Namjena: stručno usavršavanje

Mjesto održavanja: Filozofski fakultet u Splitu i osnovna škola domaćin

Broj polaznika: neograničen

Rok prijave:

  • Rok za slanje sažetka rada izlaganja i radionice: 20. prosinca 2014. (Recenzentski odbor pregledat će sve prijedloge tema za radionice i za priloge za zbornik. Obavijest o prihvaćanju sažetka rada izlaganja i radionice dobit ćete do 20. siječnja 2015.)
  • Rok za slanje cjelovitog rada i detaljan opis radionice: 15. ožujka 2015.

Predavači: sveučilišni nastavnici, predavači CARneta i nastavnici osnovne škole

Ciljevi iskazani kompetencijama sudionika: Dani osnovne škole u Splitu okupljaju djelatnike iz škole, suradnike, stručnjake i znanstvenike, ne samo iz cijele Republike Hrvatske, već i znanstvenike i stručnjake iz inozemstva, da bi u ovim prigodama, kroz konstruktivni i stvaralački dijalog, mogli razmjenjivati svoja stručna i teoretska iskustva, te na taj način, dolaziti do novih zamisli o pristupima za unapređenje školske prakse i teorije. Drugim riječima,  ova stručno-znanstvena manifestacija, kroz svoje oblike organizacije: predavanja, radionice, parlaonice, multimedijske prezentacije, okrugli stolovi, diskusije, ima svrhu potaknuti i pomoći djelatnicima iz škole da istražuju svoju školsku realnost, primjenjuju inovacije u kontekstu profesionalne kulture suradnje, povjerenja i zajedničkog učenja. Osim toga uz primjenu informacijske i komunikacijske tehnologije sudionici će steći znanja i vještine za uporabu web 2.0 tehnologiju.

Metode rada: predavanja, grupni rad, individualni rad

Vrednovanje: anketa zadovoljstva na kraju skupa

Napomena: 

Registracija i uplata kotizacije

  • Registracija za sudjelovanje koje uključuje prijavu rada i/ili  radionice te uplatu kotizacije:  do 15. ožujka 2015.
  • Rad za Zbornik mogu prijaviti i oni sudionici koji na Skupu sudjeluju kao slušatelji do 15. ožujka 2015.
  • Registracija i uplata kotizacije za sudjelovanje kao slušatelj: do 30. ožujka  2015.

Popunjeni obrazac za prijavu o sudjelovanju i potvrdu o uplaćenoj kotizaciji poslati na mail: dani.osnovne.skole@gmail.com ili putem zemaljske pošte na adresu: Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu, Teslina 12, 21000 Split (s naznakom za 10. dane osnovne škole).

Kotizacija* za Skup iznosi 300,00 kn (za radne materijale skupa, zbornik radova i radionice), a uplaćuje se na žiro račun:

IBAN: HR 5023600001400144321, HPKZ – Ogranak Split, s naznakom za 10. dane osnovne škole 2015.

Radovi će biti objavljeni u Zborniku radova.

*Ako se iz jedne osnovne škole prijavljuje više od jednog sudionika, tada kotizacija iznosi 200 kuna po djelatniku (sudioniku).

Napomena: Svi radovi ostat će zabilježeni u zbornicima radova, u tiskanom i elektroničkom mediju te na web adresi marul.ffst.hr/danios.

Voditelj: doc.dr.sc. Hicela Ivon