Objave / 15. prosinca 2019.

Stručni skup Strategije, metode i postupci podrške u inkluzivnoj školi/vrtiću

Agencija za odgoj i obrazovanje organizirala je 12. i 13. prosinca 2019. u Zagrebu međužupanijski stručni skup u suradnji s profesorima Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s temom Strategije, metode i postupci podrške u inkluzivnoj školi/vrtiću(PPPE).

Voditeljice i organizatorice dvodnevnog stručnoga skupa bile su Luči Lončar i Mara Capar više savjetnice Agencije za odgoj i obrazovanje.

Stručni skup je bio namijenjen edukacijskim rehabilitatorima u dječjim vrtićima i osnovnim i srednjim školama na kojem je prisustvovalo 120 sudionika. Predavači stručnoga skupa su bili: izv. prof. dr. sc. Snježana Sekušak- Galešev, dr. sc. Marijana Češi, dr. sc. Ljiljana Pintarić Mlinar; doc. dr. sc. Jasmina Stošić, prof., doc. dr. sc. Sonja Alimović; dr. sc. Đurđica Ivančić, Ljubica Uvodić Vranić, prof., Ana-Marija Bohaček, prof., Vesna Parmak Kovačević, mentor. Primjere prakse iznijeli su: Iva Livić Kozina, mentor, Branka Smolković, Cerovski, mag. prim. educ. i Hana Milunović, mag. rehab. educ.

Ciljevi stručnoga skupa bili su upoznavanje s novim izazovima u zakonskim i podzakonskim aktima u inkluzivnom obrazovanju te osnaživanje edukacijskih rehabilitatora (ravnatelja, učitelja, nastavnika, odgojitelja i stručnih suradnika ER-a) o primjerenim strategijama načinima, metodama i aktivnostima u radu roditeljima, učiteljima i djecom/učenicima s teškoćama po područjima (MT, PSA, ADHD, IT, VT) u području procjene, planiranja, programiranja, provedbe, vrednovanja i evaluacije.