Objave / 30. kolovoza 2019.

Rujanske edukacije „Škola za život“ rezultat su zajedničke suradnje Agencije i Ministarstva

U sklopu posljednjih priprema za provođenje kurikulne reforme „Škola za život“ gotovo 150 ravnatelja osnovnih škola Grada Zagreba i Zagrebačke županije sudjelovalo je na stručnoj edukaciji koju su organizirali Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Stručni skup održan je u OŠ Kajzerica u Zagrebu 30. kolovoza 2019. godine. U uvodnom dijele sudionike skupa pozdravila je dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, te istaknula da su rujanska stručna usavršavanja sinergija i rezultat zajedničke suradnje Agencije i Ministarstva. Zajedničku suradnju pozdravila je i ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, zahvalila posebno Agenciji za odgoj i obrazovanje što se u proteklih nekoliko mjeseci puno aktivnije i jače uključila u cijeli proces pripreme.  – To je izuzetno važno jer nam samo zajednički rad  omogućava da ostvarimo one ciljeve koje smo postavili u kurikulu i u strategiji – kazala je ministrica Divjak. Ministrica je u svom izlaganju predstavila ključne elemente reforme važne za svakoga ravnatelja. Nakon izlaganja o evaluaciji eksperimentalnoga programa, završnim pripremama za reformu obrazovanja i obvezama uključenih, ministrica Divjak i glavni savjetnik dr. sc. Marko Košiiček odgovarali su na pitanja ravnatelja s ciljem davanja točnih informacija, odnosno otklanjanja svih dvojbi vezanih za provođenje reforme.

Stručna usavršavanja nastavljaju se sljedeći tjedan edukacijama za ravnatelje srednjih škola i edukacijama za učitelje i nastavnike predmeta i predmetnih područja.